Geplaatst mei 05, 2020

Een nieuw begin, een tweede stap

Eergisteren werd de coach van ons nationale heren voetbalelftal met spoed naar het AMC gereden. Hij is gedotterd. Een dag later lezen we dat hij nooit geweten heeft, dat er iets met zijn hart aan de hand was. Wel had zijn vader hartproblemen.

Beste volger,

Eergisteren werd de coach van ons nationale heren voetbalelftal met spoed naar het AMC gereden. Hij is gedotterd. Een dag later lezen we dat hij nooit geweten heeft, dat er iets met zijn hart aan de hand was. Wel had zijn vader hartproblemen.

Zoals hem zijn er velen. Niemand is zo goed op de hoogte van zijn hart, totdat er iets mankeert. En hart- en vaatziekten zijn in ons land nog steeds ziekte nummer 1 onder de bevolking. Daardoor kan er nooit genoeg aandacht hiervoor zijn.

In 2012 zijn cardiologen van het hartcentrum van het Catharina en communitybouwers IIZT begonnen met wat later hart.volgers zou gaan heten. Samen begonnen zij een platform om op een moderne manier hartpatiënten met elkaar in contact te brengen en om de afstand tussen zorgmedewerkers en de patiënten te verkleinen. Dat is best goed gelukt. Financieel gezien was het echter best lastig om de community overeind te houden. Met name de cardiologen van het hartcentrum hebben alles gefinancierd, samen met sponsoren die we zo breed mogelijk gezocht hebben. Het belangrijkste was dat we het gevoel hadden dat we iets toevoegden voor jullie. En hopelijk soms onnodige bezoekjes voorkomen hebben en hier en daar ongerustheid hebben kunnen wegnemen.

Sinds begin 2019 heeft IIZT, om de beschikbaarheid van de community te kunnen blijven waarborgen,het grootste deel van de financiering op zich genomen om te kunnen zoeken naar een manier hoe we deze, helaas verliesgevende, community een doorstart konden geven. Als IIZT geloven we in de meerwaarde voor velen, maar nog steeds is het zo dat in de zorg voorkomen minder oplevert dan genezen. Daarom hebben we een beroep gedaan op partijen uit de industrie om ons te helpen en banden gelegd met andere spelers in de markt. Samen sta je sterker. We zijn ook sinds 2019 onderdeel van de Global Heart Hub, waarin we met soortgelijke initiatieven zoeken naar betere voorlichting voor patiënten.

Om er zeker van te zijn dat we in de toekomst als community vrij kunnen bewegen heeft IIZT ervoorgekozen om met een hernieuwde en veiligere site en een nieuwe naam verder te gaan. Dit zal vooralsnog gebeuren zonder directe betrokkenheid van cardiologen van het hartcentrum van het Catharina. We heten voortaan Streetdoctor. Het idee is dat we patiënten mondiger willen maken, bewust willen maken en hen willen verenigen. Dat kan doordat ze elkaar kunnen vinden en spreken met elkaar. En doordat soms informatie die te specifiek is voor de mainstream media op ons platform wel gedragen en gewaardeerd wordt. Waar onze bondscoach tot eergisteren mogelijk weinig op zoek was naar informatie over het hart, zal hij daar nu vast meer behoefte aan hebben. Dat begrijpen wij en willen wij ook bieden.

De komende dagen zullen we steeds meer uitrollen en bekend maken. Als u mee wilt doen, maakt u dan een account aan op streetdr.org.

Hartelijke groet

Team streetdoctor

Praat mee in onze patiƫnten groep of zorgprofessionals groep.
Klik hier

REACTIES

Er zijn nog geen reacties

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy