// Zorg algemeen

Zuurstof

Kunt u mij misschien zeggen waarom als ik aan het sporten ben een saturatie van tussen de 96 en 98% heb en als ik in rust ben een saturatie van tussen de 89 en 94% (dit is als ik pijn op de borst heb en ook benauwd en niet na het trainen maar als ik op de bank zit of bed lig). Mijn hartslag gaat dan tussen de 95 en 110 zitten en zo'n aanval kan meerdere uren aanhouden. Het is sinusritme alleen mijn co2 waarde zakt dan door onbekende reden waardoor het voelt als een hartaanval (wat het dus niet is). Kan dit met verkramping van de bloedvaten in het hart te maken hebben of is het meer een co2 bloedoverdracht probleem.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H K avatar
    Dat is inderdaad curieus, ik vraag me dan ook af of de rustmeting wel correct is. In ieder geval zal een verkramping van de kransslagader niet de oorzaak zijn van een lage saturatie, dit kan wel een lagere zuurstofspanning geven in een deel van de hartspier maar niet in de gehele circulatie. Hyperventilatie kan wel een lage CO2 waarde geven maar dit zal gepaard gaan met een hoge saturatie. Een andere oorzaak van een lage saturatie in rust kan zijn dat er een longprobleem is, bijv. een vernauwing van de luchtwegen zoals bij een astma aanval.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy