// Zorg algemeen

Zijn dit wel overslagen?

Hallo,
 
Met behoorlijk wat schroom en weken van twijfelen (onderwerp komt zo vaak langs) een vraag over overslagen.
 
Ik stel mijn vraag omdat ik na twee ablaties (binnen 1 jaar tijd; de laatste ruim een half jaar geleden) merk dat mijn hartslag soms even vreemd kan doen. Ik ben er altijd vanuit gegaan dat het onschuldige overslagen betreft, maar dat is natuurlijk zelf geconcludeerd.
 
Ik voel het aan de pols als een regelmatige hartslag met af en toe pauses ertussen, maar zonder extra krachtige bons. Zoiets van:
 
boem boem boem pauze (!) boem boem pauze (!) boem boem boem boem boem pauze (!) boem boem.
 
Soms meerdere pauzes in een minuut, maar ik merk niets van een krachtige slag. Een serie regelmatige onderbrekingen in een regelmatige hartslag (zo voelt het tenminste).
 
En dan weer uren alles gewoon.
 
Past dit nog in het patroon van gewone overslagen? Het niet voelen van een extra krachtige slag brengt mij aan het twijfelen.
 
Trouwens, na de 2e ablatie gaat alles nog goed. Heel af en toe een kort gevoel van alsof er weer een aanval wil beginnen, maar het zet dan niet door..
 
Met vriendelijke groeten,
 

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • M B avatar
    Best dokter,Vriendelijk bedankt voor uw antwoord.Met de informatie die ik op deze website heb gelezen, durfde ik er niet zonder meer van uit te gaan dat het overslagen betrof. Die extra harde bons waar de meeste mensen melding van maken ervaar ik totaal niet. De pauzes sluiten naadloos aan bij de gewone hartslagen.Zoals het nu gaat laat ik het hierbij.

    0
  • P V avatar
    De kracht van de slag na de overslag hangt van een aantal factoren af, en kan variƫren.Ik denk dat wat U beschrijft echt overslagen zijn, temeer omdat er geen andere verklaring voor deze klacht is.Bespreek dit met Uw eigen cardioloog; hij kan eventueel een holter doen ter bevestiging, maar dat zou ik zelf niet eens meer doen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy