// Zorg algemeen

yoga

Goedemiddag,ik heb anderhalf jaar een 2 draadspacemaker nu doe ik sinds kort yoga  en werd mijn gevraagd of je met een pacemaker wel yoga mag doen vanwege de rek/strek oefeningen van de armen/schouder en openen van de borst.Zitten de draden vastgenoeg in het hart?

Alvast bedankt voor u antwoord.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • R R avatar
    Bedankt voor jullie antwoord,kan nu weer onbezorgd naar de yoga.De pacemaker bezorgd mij geen bewegings beperkingen vandaar dat ik naar de yoga ging maar door andere er op geattendeerd werd (andere zijn er volgens mij meer mee bezig dan ikzelf)en je dan op internet spookverhalen leest.Dus ik vind het fijn dat je deze vragen bij jullie kan stellen en een deskundig antwoord krijg.Verder is de pacemaker voor mij een geruststellende gedachte dat mijn hartslag niet onder de 60 slagen komt. .

    0
  • F S avatar
    Mensen die een pacemaker hebben krijgen wat bewegen betreft geen beperkingen opgelegd. Hooguit wordt gezegd dat ze geen Epke Zonderland achtige capriolen aan de rekstok moeten uithalen. Yoga is een prachtige bewegings- en ontspanningsvorm waarbij de rekoefeningen zeer gecontroleerd worden uitgevoerd. De pacemakerdraden zitten voldoende vast. Ik zou zeggen geniet van de yoga. Hoe erv u zelf het hebben van een pacemaker?

    0

Je moet Inloggen om te reageren