// Zorg algemeen

wpw daarna extrasystolen en boezemfibrileren

Hallo,Ik ben een  man van 48 jaar,ik heb in 2009 een ablatie ondergaan ivm wpw (die vorm die ik had was vrij zeldzaam omdat in mijn linkerkamer het tegen de klok in ging).Ieder geval ik was erg blij ik dacht nu ben ik van alles af echter ik begon na voorloop van tijd steeds meer overslagen te krijgen die had ik ook al met mijn wpw maar niet zo erg vaak ,in 2012 begon het steeds erger te worden en ook soms 24  uur of langer achter elkaar,dit is voor mij heel beangstigend omdat ze erg voelbaar zijn,na verschillende medicjnen te hebben gehad ben ik uiteindelijk bij propanol gebleven die bleek het beste te helpen.Echter sinds 2017 toch weer meer aanvallen gehad van extrasystolen ondanks de tabletten(2 x daags 40 mg) en daarbij kreeg ik ook vaker last van een soort roffeltje in mijn hart.Na holtertest en fietstest bleek alles goed te zijn dus ik was wel opgelucht de extrasytolen probeerde ik te negeren en dit was ook onschuldig,echter ik heb nu voor het eerst na een lange aanval van extrasytolen (de hele dag door) een aanval gekregen van palpitaties,oftewel boezemfibrileren,ik had dit wel eens gevoeld maar niet lang soms 10 tot 30 sec echter nu ging het niet weg,ik schrok enorm omdat ik eerst dacht dat wpw was teruggekomen ik voede een snelle hartsag en onregelmatig die niet weg ging,na de huisarts te hebben gebeld is er een ambulance gekomen en hebben ze me meegenomen naar het ziekenhuis,daar werd dus boezemfibrileren vastgesteld en kreeg ik een infuus van 150mg tambocor toegedient,na 3 uur kreeg ik weer sinusritme en kon ik naar huis.Ik heb nu dagelijks die roffeltjes die gelukkig niet lang duren en ook de extrasystolen gaan niet weg ondanks proponalol.Bij mij is alles zeer voelbaar en ik kan nu niet normaal functioneren ben ook constant angstig want ook heb ik nu soms in mijn slaap die roffels(boezemfibrileren) heb en dan schrik ik wakker.Ook speelt natuurlijk mijn verleden mee ivm wpw dat ik nu weer een andere stoornis erbij heb is natuurlijk alles behalve leuk,en ben ook vaak savonds echt moe.Ik zou heel graag willen weten of een ablatie hier uitkomst kan bieden want dit is biijna niet uit te houden iedere dag heb ik nu last van die roffeltjes(die gelukkig niet lang duren)en de angst zit er nu goed in omdat ik voor de eerste keer nu een lange aanval heb gehad.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Er zijn dus 3 ritmeproblemen, de WPW, de overslagen en het boezemfibrilleren, die eigenlijk niets met elkaar te maken hebben. Overeenkomst is dat ze alle 3 hartkloppingen, ofwel palpitaties, een gevoel van snelle of onregelmatige hartslag, kunnen geven.Bij een WPW-syndroom is er een kleine extra elektrische verbinding tussen de boezems en de kamers, waarbij een snelle hartslag kan ontstaan. Deze verbinding is echter 8 jr geleden bij U "doorgebrand", en dit zal geen effect op de klachten nu meer hebben.De overslagen die U hebt komen bij ieder mens voor, en worden op dit forum regelmatig besproken. Hoewel ze inderdaad veel klachten kunnen geven, zijn ze onschuldig. Soms lukt het de overslagen met geneesmiddelen te onderdrukken.Boezemfibrilleren, of atriumfibrilleren, is een veelvoorkomende ritmestoornis, die tegenwoordig redelijk goed te behandelen is.Een catheterablatie zou een goede behandeling voor Uw boezemfibrilleren kunnen zijn; echter, waarschijnlijk zullen Uw overslagen hiermee niet verbeteren. Een andere optie kan zijn om een geneesmiddel te zoeken wat zowel het fibrilleren als de overslagen kan verminderen. B├Ętablokkers, zoals propranolol, kunnen goed werken, maar ook het middel wat U als infuus gehad hebt, flecainide (Tambocor), kan heel goed werken. Bespreek de opties nog eens met Uw eigen cardioloog, en overweeg eens een gesprek in een centrum waar catheterbehandelingen uitgevoerd worden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy