// Zorg algemeen

Wordt een geleidingsprobleem erger

Onze dochter van 10 heeft vorig jaar een pacemaker gekregen voor een aangeboren AV block.

Gisteren zijn we op controle geweest en toch weer geschrokken.

Echo was goed, pacemaker ook, draden gebruiken weinig weerstand en batterij gaat nog bijna 11 jaar mee. Alles goed dus, maar helaas.

De cardioloog ziet dat ze niet alleen in haar kamers wordt gepaced maar af en toe ook in haar boezems (zowel in de nacht als bij inspanning). Dit is vreemd omdat haar eigen sinusritme voorrang zou moeten krijgen.

Nu moet ze weer een 24 uurs cardiogram om te kijken of haar andere geleiding ook verslechterd of dat het een instelling is in de pacemaker.

Doordat onze dochter compleet overstuur raakte hebben we niet alles kunnen vragen en ik hoop hier wat meer te weten te komen.

Klopt het dat bij een AV block de andere geleiding ook aangetast kan worden. Wat betekent dit voor haar toekomst en levensverwachting.

Komt dit vaker voor.

We voelen ons erg onrustig en krijgen pas eind december de uitslagen.

Onze dochter voelt zich goed en is lekker actief maar door alles heel angstig en ieder krampje of pijntje in haar borstkas is ze bang.

Alvast bedankt.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    In het algemeen is bij aangeboren totaal AV block alleen de AV geleiding (geleiding tussen boezems en kamers) geblokkeerd. Als de pacemaker ook de boezems stimuleert, is dit onnodig en meestal te verhelpen door aanpassing van de programmering van de pacemaker. Overigens kan boezemstimulatie weinig kwaad en maakt het voor de levensduur van de pacemaker relatief weinig uit.Echter, omdat aangeboren AV block zeldzaam is (1:20000 kinderen), is het altijd goed om te kijken of er toch iets bijzonders is, wat misschien niet in de boeken staat. Het is dus heel verstandig van de cardioloog om een holter te verrichten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy