// Zorg algemeen

Wil er iemand meedenken met het ritme van mijn zoontje nav holteruitslag?

Hallo, ik heb zelf een pacemaker wegens een mislukte ablatie ivm tachycardieen. Had na ablaties uitval sinusknoop en nu veel AV nodale ritmes. Ook mijn vader is bekend met supraventr tachycardieen en boezemfibrilleren, heeft tweemaal, de laatste keer met succes, een ablatie gehad.

Nu heeft mijn zoontje van vier een onregelmatig ritme. Eigenlijk standaard met perioden door een regelmatig ritme heen. De onregelmatigheid zit niet alleen aan de ademhaling vast. Hij is er ook in rust en bij inspanning. Hij heeft een holter gehad. Volgens kinderarts met aanteke.ning cardiologie alles oke. Totdat we het holterverslag opvroegen. Toen veranderde de toon en ook de inhoud van de uitkomst van de holter.

De uitkomsten zijn nu als volgt verwoord: Deze liet een fysiologische sinusaritmie en een sporadische atriaalritme zien, naar het lijkt afkomstig uit een focus net naast of zelfs overeenkomend met de sinusknoop. Dit heeft geen hemodynamische consequenties en geen klachten tot gevolg.

Wij maken ons toch zorgen, omdat ik niet begrijp wat er staat. Contact met kinderarts levert continu een ander verhaal op, daar gaan we niet meer heen voor uitleg. Er heeft een kindercardioloog ‘meegekeken’ , deze hebben we gebeld en was zeer stug, verwees ons alleen naar de kinderarts. Heel ‘apart’ natuurlijk, aangezien hij zelf degene was die de holter heeft aangevraagd. Al met al, we komen geen steek verder. Ik wil best, als daar aanleiding toe is een second opinion via de huiarts aanvragen, maar dacht steek eerst hier eens mijn licht op. Is er iemand die dit iets zegt en kan vertalen naar de standaarden voor kinderen? Ik schrok dus van de term atriaal ritme, omdat ik dat ritme had na mijn mislukte ablatie en dit dus de reden was voor mijn pacemaker. Mijn atriaalritme was mijn escape ritme. Zouden kinderen (en volwassenen) niet altijd een sinusritme moeten hebben of geldt dit voor kinderen anderen? Medische terminologie is geen probleem, het maakt het voor mij juist duidelijker. Zou graag weten wat de term atriaal ritme betekent in de context van mijn zoontje van vier jaar en wat dit evt voor consequenties zou kunnen hebben en of dit opgevolgd zou moeten worden.

Kan iemand me iets vertellen over wat dit betekent voor mijn zoontje?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Fysiologisch sinusaritmie is een normaal verschijnsel; dit is de normale variatie van het hartritme, wat grotendeels bepaald wordt door de ademhaling.In principe is het sporadisch optreden van een atriaal ritme beschouw ik ook niet als abnormaal. Het hart is geen Zwitsers uurwerk. Het is geheel normaal dat andere bronnen van het ritme, andere dan de sinusknoop, af en toe functioneren. Het wordt pas abnormaal als die plekken veel te vaak het ritme bepalen.Op de vraag "wat is te vaak" is geen eenduidig antwoord. Dat hangt af van de plek, maar vooral ook of iemand er last van heeft.Als uw zoontje geen klachten heeft en zich gewoon kan inspn, dan is de Holter niet afwijkend. De ritmestoornis van uw vader staat los van een atriaal ritme en moet u dus niet in relatie brengen met uw probleem, laat staan met uw zoon.

    0

Je moet Inloggen om te reageren