// Zorg algemeen

wijzingen in instellingen

Hallo,

Ik heb sinds 5 jaar een pacemaker wegens Lange QT en Brugada (hartslag 45 voor de nacht en 50 overdag). Vrij recentelijk werd opgemekrt dat de pace ook al geruime tijd boezemfibrilleren signaleerde. Vanaf de operatie is het signaal vanuit de 2 leads naar de pm niet al te sterk. Echter, 15 jaar geleden heb ik ook een herseninfarct gehad. Mijn nieuwe cardioloog deed een optelsom en heeft me voor 10 dagen een holter aangemeten. Maar nu schijnt het met het fibrilleren wel mee te vallen. Wat wel blijkt, mijn p-top blijft uit. Nu zijn de instellingen van de pacemaker gewijzigd. Zo is de frequentie opgevoerd naar 60 bpm voor de gehele dag. En hij staat nu op ddi, waar hij eerst op 1,5V stond moet hij nu op 2,25V staan. hij paced in de kamer nu 30% en in de boezem 70%. Voorheen was er alleen pacen in de boezem (30%). Al met al wat wijzigingen. Ik snap alleen niet waartoe deze wijzigen moeten leiden/ wat er aan de hand is. Vanuit de artsen krijg ik ook niet een heel erg duidelijk antwoord (dat ik snap).


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • M V avatar
    Hallo,U heeft een aantal vragen over de instellingen van uw pacemaker.Ik zal proberen om het zo duidelijk mogelijk uit te leggen en ik weet het niet zeker, maar door het verhaal wat uw schrijft neem ik sommige dingen aan.Omdat u geen p-toppen laat zien en daarbij uw frequentie traag is 45-50 bpm is deze verhoogd naar 60 slagen per minuut. de vervanging van de p-top. Daarbij is de sterkte om dit implus te geven verhoogd van 1,5V naar 2,25V. Dus een hogere voltage. Daarbij staat uw pacemaker op DDI, dat wil zeggen dat in zowel de boezem als de kamer gekeken kan worden en een impuls gegeven kan worden. De I staat voor Inhibitie (= remming), wat wil zeggen dat de pacemaker niet ingrijpt als de hartspier zelf een prikkel geeft. het wijzigen van de boezem die 30% wordt gepaced, nu naar de kamer en de boezem, dat is om ritmestoornissen te voorkomen. Daarom wordt de pacemaker zo in gesteld. Hopelijk is het een beetje duidelijk. .

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy