// Zorg algemeen

Wie heeft er ervaring met een Nanostim pacemaker en ablatie van de bundel van His?

Er is een Nanostim pacemaker zonder elektroden in mijn hart geplaatst dit jaar. Tijdens de operatie ontstonden er hartritmestoornissen. Een cardioversie volgde, echter mislukte waardoor ik nu nog steeds met hartritmestoornissen rondloop. Ik heb 24 cardioversies gehad in het verleden, meer wil de cardioloog niet geven. Medicijnen (verapamil retard en dixogine) helpen niet me beter te laten voelen, pols is ver over de 100 iedere dag, ik ben moe en misselijk. Volgens de cardioloog is de enige oplossing een ablatie van de bundel van His, maar hij kan me geen enkele zekerheid geven dat ik me beter ga voelen na deze ingreep. Deze ablatie is een onomkeerbare ingreep waarna ik afhankelijk ben van de pacemaker en wil ik alleen laten doen als ik ook weet dat het iets oplevert. Is er iemand die hiermee ervaring heeft? Ik ben 83 jaar en ga voor een second opinion naar een ander ziekenhuis, maar wil graag zoveel mogelijk informatie verzamelen voor dit consult. Bij voorbaat dank!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • A H avatar
  Vanwege hartritmestoornissen, een vergrote boezem en een verdikte hartspier is mij verteld dat de enige mogelijkheid om van de hartritme stoornissen, die ik over heb gehouden aan een open hart operatie in 2014, af te komen een pacemaker geplaats moet worden met ablatie van de bundel van His. Dit is een onomkeerbare ingreep waarna ik 100% afhankelijk ben van de pacemaker. Ik kan niet aan de gedachte wennen dat ik voor 100% afhankelijk zal zijn van een pacemaker. Eind van de week krijg ik eerst een 48 uurs registratie om de hartritmestoornissen goed in beeld te krijgen. Op dit moment gebruik ik verapamil retard 240 mg. Omdat 120 mg niet voldoende was is de verapanil opgehoogd naar 240 mg. Ik vraag mij af of er geen andere mogelijkheden zijn en ben benieuwd naar mensen die ervaring hebben met een dergelijke ingreep

  0
 • L H avatar
  Goedenavond mijn vraag is bent U al geholpen aan bundel van his, ik ben er begin uari aan geholpen,kan U hoop vertellen er over .tenzij U al geholpen bent.U mag mij dan ook mailen hoor, Mevr

  0
 • L D avatar
  Een ablatie van de bundel van His heeft over het algemeen een heel gunstig effect. Bij boezemfibrilleren worden de klachten vooral veroorzaakt doordat de hartkamers te snel en onregelmatig kloppen omaatje te veel elektrische pulsen uit de fibrillerende boezems ontvangen. Na ablatiie van de bundel van His, is dit voorbij, omdat er dan geen verbinding meer is tussen de boezems en kamers. De pacemaker bepaal dan het hartritme. Heel soms houdt iemand toch klachten na die ablatie. Dat is meestal het geval als het hart niet goed functioneert en ook het samentrekken van de boezem (tijdens het normale ritme) belangrijk is voor een goede functie, zoals bij een hele dikke hartspier of juist een heel slecht werkend hart. Ik weet niet of dat bij u het geval is.In conclusie, op uw leeftijd is His-ablatie een vaker gebruikte behandeling die bijna altijd leidt tot sterke afname of verdwijnen van de klachten, U kunt dan ook met verpapmil en digoxine stoppen.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy