// Zorg algemeen

Werking betablokker met antidepressivum

Al vanaf 2009 slik ik na een hartinfarct o.a. Metoprolol 25 mg.

Sinds kort gebruik ik ook ivm een angststoornis Citalopram 20 mg. Nu doet zich het volgende voor: op de sportschool tijdens cardiofitness stijgt mijn hartslag bij inspanning veel minder snel dan voor het gebruik van Citatopram, krijg daardoor bijv. de fietstrappers nauwelijks meer rond en op de loopband moet ik constant in looppas lopen, ipv om en om looppas / wandelen. Kan het zo zijn dat Citalopram de werking van de betablokker Metoprolol versterkt ? Zoja, wat kan dan een oplossing zijn ?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J O avatar
    Zowel antidepressiva als b├Ętablokkers werken remmend op de aanmaak van melatonine. Ook onttrekken ze diverse voedingsstoffen aan je lichaam, waaronder Q10 en vitamine B; stofjes die onder andere belangrijk zijn voor de hartwerking.

    0
  • A M avatar
    Ons farmacotherapeutisch kompas geeft niet aan dat er een interactie is tussen beide middelen. Het is wellicht verstandig het gewoon nog eens te proberen, omdat het waarschijnlijker is dat de lagere hartslag bij inspanning een andere verklaring heeft; denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid of minder motivatie om in te spn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy