// Zorg algemeen

welke pijnstillers voor Jicht in combinatie met Medicatie hart

Ik gebruik dagelijks de volgende medicijnen voor mijn hart:

Carbasalaatcalcium 100mg

Diltiazem HCI Retard 120mg

Rosuvatatina 10mg

Momenteel gebruik ik paracetamol als pijnstiller voor als ik een jicht aanval krijg maar deze voldoen niet. Welke pijnstillers of eventueel andere medicijnen kan ik het beste gebruiken?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    Paracetamol is een pijnstiller met een relatief veilig bijwerkingenpatroon en wordt dus veel voorgeschreven en gebruikt. Voor jicht is het echter niet erg effectief. Er zijn medicijnen die het optreden van jicht aanvallen verminderen (zoals allopurinol) of effectievere pijnstillers / ontstekingsremmers bij een jichtaanval beschikbaar (zoals de zogenaamde NSAID's), maar die hebben meer bijwerkingen. Sommige van deze NSAID's zijn ook geassocieerd met een licht verhoogde kans op een hartinfarct. De medicijnen die u al gebruikt vormen op zich geen reden om een NSAID niet te mogen gebruiken. Maar overleg met uw huisarts of m.n. uw nier en maag een eventueel bezwaar vormen en wat u het kunt doen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy