// Zorg algemeen

Welk medicijn ipv Sotalol

Geachte dokter,

in een vorig bericht heb ik het gehad over de combinatie Sotalol en Citolapram. Van deze combinatie wil ik zo snel mogelijk af. Dr gaf aan dat Sotalol zo als ik het gebruik 2x daags 40 Mg alleen maar werkt als een bètablokker. Nu gebruik ik Citolapram O.a voor een depressie.   

Welke medicatie zou ik als alternatief kunnen gebruiken ipv Sotalol voor boezemfibrileren? 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • m b avatar
    Hallo,ook ik was depressief van Sotalol.Medicatie slikken is symptoom bestrijding en een ablatie is ze gewoon oplossen !!!,een gezond mens moet tenslotte zonder levenslange medicatie door het leven kunnen gaan.Hopelijk kan u boezemfibrileren ook met een ablatie opgelost worden.Een ablatie is een technisch knappe operatie,maar het was bij mij echt een fluitje van een cent,er zijn er inmiddels meer dan 4000 in eindhoven gedaan en met de bloedverdunners heeft er niemand een bloedprop in de bloedbaan gehad,dus met de risico"s valt het reuze mee,je kunt wel blauwe plekken verwachten en de drukverbanden is even doorbijten,maar het heeft m"n levenskwaliteit erg verbeterd ik heb meer energie dan voorheen en de koude voeten(lees slecht bloedcirculatie) is verdwenen.Sterkte,

    0
  • L D avatar
    De eerste vraag is of u nog wel een beta-blokker moet gebruiken, omdat dat als bijwerking ook depressie kan geven (waar u nu ook last van heeft).Voor boezemfibrilleren zijn meerdere alternatieven mogelijk, zoals flecainide, of isoptin, of de combinatie. Dat zijn geen beta-blokkers. Overleg met uw cardioloog over de mogelijkheden, want die zijn er vast. Ik ken uw medische details niet, en die zijn wel belangrijk voor de verdere keuze.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy