// Zorg algemeen

wel of geen pacemaker

afgelopen zondag is mijn vader flauwgevallen in de tuin toen  
hij op een stoel zat. Gelukkig was behalve mijn moeder ook  
mijn broer en schoonzus daar. hij werk helemaal grauw en ademde vreemd en even helemaal niet. mn broer heeft gelijk 112 gebeld en moest mijn vader op zijn zij op de grond leggen. Toen kwam hij langzaamaan weer bij.  

Wel met de ambulance naar het ziekenhuis gegaan voor  
verder onderzoek. hij is aangesloten aan de telemetrie om  
zijn hart te kunnen monitoren. hier bleek dat er iets mis is in  
het geleidingsysteem. de prikkel die de av-knoop afgeeft gaat naar de rechterbundel werkt helemaal niet meer blijkt uit de ecg, en de voorste linkerbundel is ook niet meer werkend. Aleen de achterste linkerbundel werkt nog maar is ziek. 

De cardioloog vertelde de volgende ochtend dat mijn vader  
absoluut werd afgeraden naar huis te gaan om dat de  
kans heel groot zou zijn dat het weer mis zou gaan. Hij zou een  
pacemaker moeten krijgen en tot die tijd in het ziekenhuis  
moeten blijven aan de telemetrie zodat ze kunnen ingrijpen  
als het mis gaat. 

Echter een dag later, na het cardiologen overleg is zijn geval besproken en is besloten dat hij waarschijnlijk toch naar huis kan. De cardioloog die de pacemaker plaatst vond het niet nodig nu een pacemaker te plaatsen. Bij problemen bellen is het advies. hij moest nog een nacht blijven om volgende ochtend de ecg  te bekijken om dan te beslissen of hij naar huis kan of toch een pacemaker krijgt. vergeleken met toen mijn vader binnenkwam is de snelheid (?) van de prikkel gestegen van 200 naar vanmorgen 300.. Het voelt nu voor ons of hij met een tijdbom naar huis gaat. mijn ouders zijn actieve mensen die houden van fietsen, wandelen, werken in de tuin. ik ben bang dat hij niets meer durft te doen. hij moest stoppen met bloeddrukverlagers en kreeg er een medicijn bij om de achterste linkerbundel te ondersteunen. Bovendruk was in het ziekenhuis regelmatig te hoog onderdruk ok.
mijn vader heeft een verleden met zijn hart: hartinfarct en 3  
stents gekregen enkele jaren geleden. 
Alvast bedankt voor een antwoord.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • a l avatar
    bedankt meneer voor uw antwoord!Morgen ga ik met mijn vader langs de huisarts en vragen we waarschijnlijk een second opinion aan.hij is de hele week niet uit huis geweest en dat is toch niet de bedoeling..wij wonen zelf in noord holland, zou de second opinion bij u kunnen plaatsvinden of weet u een goede cardioloog (bij ons in de buurt) die het dossier zou kunnen bekijken? ik weet niet of er dan nog aanvullende onderzoeken gedaan worden of dat het bestaande dossier voldoende is..ik geloof ook dat de cardioloog hem niet zomaar naar huis zou sturen, maar de twijfel na de eerste diagnose blijft.

    0
  • L D avatar
    Ik begrijp uw ongerustheid helemaal, en dan ook nog de verwarring als er tegengestelde adviezen worden gegeven.Helaas kan en mag ik u, op deze website, geen individueel advies geven over de behandeling. Ik heb geen inzage in de onderzoeken.Maar, uw vader en zijn familie-leden moeten verder. Ik adviseer u een gesprek met een cardioloog op korte termijn aan te gaan. De verwarring kan mogelijk ook opgelost worden door een second opinion. Ik kan u dus niet vertellen wat de juiste beslissing zou zijn, soms is het ook onzeker, wat het is en twijfel je als dokter. In uitgesproken gevallen weten we goed wat we moeten doen, want dat is makkelijk, maar soms is er twijfel, maar dan is er ook geen groot risico; de dokter kan zich permitteren om te twijfelen, zo gezegd.In ieder geval moet er snel een einde komen aan jullie onzekerheid en vraag dus om een snel gesprek.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy