// Zorg algemeen

weinig schade na hartinfarct

Hallo, ik ben nieuw hier, man, 49 jaar en heb begin mei een stevig hartinfarct gehad, 3 dagen in ziekenhuis gelegen en sinds die tijd thuis om te revalideren. De cardiologen weten niet wat de oorzaak is geweest, geen hoge bloeddruk, geen hoog cholesterol en prachtige schone aders. De katherisatie, een echo en onlangs een MRI + stresstest hebben aangetoond dat er weinig schade aan het hart is en 100% pompfunctie. Natuurlijk alle reden tot dankbaarheid. Men houdt het op een spontaan stolsel of een spontaan vaatspasme, oftwel Domme Pech....

Echter blijf ik met regelmaat klachten houden, drukkend gevoel op borst, hondsmoe, zeker met de recente hittegolf maar ook na 'flinke' inspanning, bijvoorbeeld 5 km wandelen.
Ik word er serieus erg onzeker en soms ook wat angstig van. Als er niets te vinden is en het hart is verder in orde zou het toch over moeten zijn? Dan zou je toch geen pijn/druk op borst moeten voelen.

Heeft iemand hier ervaring mee of heb ik heel veel antwoorden op dit onderwerp over het hoofd gezien op deze site ;-)

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    Geachte heer,Dank voor uw vraag. Het is echter onmogelijk deze te beantwoorden zonder u en alle onderzoeken die er gedaan zijn beoordeeld te hebben. Moeheid zou kunnen ontstaan zijn door de medicatie die u heeft gekregen, maar ook door heleboel andere oorzaken. Een (nucleaire) inspanningstest zou gedaan kunnen worden om te kijken of er sprake is van zuurstofgebrek bij inspanning, maar dit lijkt zeer onwaarschijnlijk als uw kransslagaderen "goed" zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy