// Zorg algemeen

Wat nu wat zijn mijn opties?

Ik probeer het zo kort mogelijk te vertellen maar het is nogal een verhaal en een heel erg groot probleem.

Ik ben een vrouw van 32 jaar.

ik heb heel erg vaak last van hartkloppingen waarbij ik bewusteloos raak ik heb diverse malen op de eerste hulp gelegen omdat mijn hartslag niet meer uit zichzelf naar beneden gaat .

doordat het zo vaak op de eerste hulp behandeld is heb ik diverse medicijnen gekregen vaak gewisseld enzo wat op een gegeven moment 1 groot zooitje word.

Ik heb ook vaak last van plotseling dalen ik heb dit altijd netjes aangegeven maar dat werd altijd niet serieus genomen.

ik ben ook wel eens op de eerste hulp geweest nadat ik bewusteloos was geraakt nadat mijn hartslag zo ver was gedaald ze hebben dit ook gezien.

de stijgingen en dalingen heb ik al jaren ook voordat ik ooit medicijnen had geslikt alleen is het de afgelopen tijd veel erger geworden.

ongveerd 5 maanden terug is het heel erg misgegaan ik had weer andere medicijnen ik had ivabradine elke dag Rn metopronol alleen als het er doorheen brak zeg maar die ochtend had ik alleen ivabradine op was op weg naar mijn bedrijfsarts was net een half uur onderweg en mijn hartslag flink voelde dalen ik voelde me niet goed worden mijn man zag me weg zakken blauw worden en schok bewegingen maken hij is aan de kant gegaan en heeft 112 gebeld .

Toen de ambulance er was had ik een hartslag vsn 19 en is er een externe pacemaker aangebracht ik ben toen in de reanimatie kamer terecht gekomen,

Sinds dit voorval zijn mijn medicijnen direct gestopt dat begrijp ik wel maar nu heb ik dus het probleem dat ik niet meer kan leven omdat ik zonder medicijnen constant bewusteloos raak omdat mijn hartslag continue of op hol slaat of te langzaam gaat.

ik heb een echo gehad vsn mijn hart daarop is niks te zien ik heb geen fietstest kunnen doen omdat ik heupdysplasie heb en daaraan geopereerd moet worden maar door dit verhaal niet kan en dus veel pijn heb.

ik heb zo'n kastje gehad en daarop zien ze de stijging wel maar hij is niet afwijkend de daling heb ik niet op kastje gehad wel in het ziekenhuis.

Ondetussenheb ik dus een groot probleem en vooral nu mijn medicijnen gestopt zijn en ik dus niet voor mijn 3 kleine kindertjes kam zorgen en ook nu niet kan werken, of zoenzo kan functioneren .

 

ik ben nu uiteindelijk doorgestuurd naar een neuroloog ik heb het idee dat ik daar helemaal fout zit ik heb nu wel weer opnieuw kastje gekregen en opnieuw echo maar ik weet uiteraard door voorgaande onderzoeken dat ze nijd kunnen vinden.

ik voel heel sterk dat het bewusteloos raken samengaat met mijn hartslag met die medicijnen ging het veel beter maar er word gezegd het is een normale stijging en daar kan je niet bewusteloos vsn raken maar ja het gebeurd toch schijnbaar.

toen ik opgenomen lag met een te hoge hartslag die niet naar beneden wilde zij de cardioloog het lijkt op een normale hoge hartslag maar misschien is het afwijkende verborgen dus hij wilde het met een bepaald medicijn omlaag halen en dat mocht in 3 verschillende dosissen en dan kon ze misschien het achterliggende zien.

 

maat helaas ook met de hoogste dosis ging mijn hartslag niet naar beneden dus kon er ook niks gezien worden.

 

maar goed om mijn verhaal af te sluiten ik zit nu dus bij de neuroloog zonder medicijnen en kan dus eigenlijk niet leven ik zit daar niet op de juiste plek naar mijn mening maar ik heb geen keus ik krijg allemaal tips daar hoe ik kan voorkomen flauw te vallen als ik het op voel komen maar ik voel het helaas niet aankomen ik val gewoon om en als ik het al klein beetje voel aankomen dan helpt het niet.

 

nu weet ik dus niet meer wat ik moet doen ik heb het gevoel doordat je zoveel verschillende artsen ziet de helft vsn je verhaal verloren gaat en dat ze soms gewoon niet genoeg tijd hebben om goed te luisteren.

 

dit hele verhaal beïnvloed dus sterk mijn normale leven.

 

maar ook mijn werk wat minder belangrijk lijkt maar veel stres bezorgd omdat het een ingewikkeld probleem is en moeilijk te snappen waardoor het dus ook 1 groot gevecht is met mijn werk en arboarts en ik dat er nu niet echt bij kan gebruiken.

 

ik hoop dat iemand hier mij misschien tips kan geven of advies heeft hoe nu verder.

 

sorry voor het verwarrende verhaal ik zal nog wel de helft vergeten zijn 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • W K avatar
  En met opnieuw kastje bedoel ik weer zo'n 24 uurs ecg

  0
 • W K avatar
  Ik heb geen monitor geïmplanteerd gekregen ik bedoelde zo'n metertje die je aanhangt voor 24 uur Ik ben wel 2 weken opgenomen geweest om te kijken wat er gebeurd als ik flauw val op het moment dat ik wegraak zien ze plotseling mijn hartslag stijgen dus ze hebben wel degelijk gezien dat de klachten samen hangen ik val ook flauw als mijn hartslag daalt ook dat hebben ze kunnen meten maar ze snappen alleen niet waarom ik dan wegval Ze hebben mijn bloeddruk ook gemeten als ik weer bijkwam en op dat moment was het dan goed

  0
 • A M avatar
  U verhaal is indrukwekkend en niet verwarrend. Wegrakingen zijn een groot probleem voor degene die ze meemaakt, maar ook vormen ze vaak een uitdaging voor de dokter die moet uitzoeken wat er de oorzaak van is.U hebt kennelijk al een hartritme-monitor geimplanteerd gekregen. Dat is voor de cardioloog een uiterst nuttig instrument om de samenhang vast te stellen tussen de klachten en het hartritme op dat moment. Als daarbij wordt gezien dat uw hartritme niet te laag of te hoog is tijdens wegrakingen, is het hartritme zeker niet de oorzaak van het probleem. Een verwijzing naar de neuroloog is dan vaak de volgende stap. Die heeft weer andeze mogelijkheden om naar een oorzaak te zoeken. Houdt u de klachten en wordt er geen oorzaak gevonden, dan kan ook nog gedacht worden aan bloeddrukdalingen die het gevolg zijn van verwijding van de bloedvaten. Dat is vrij zeldzaam, maar komt voor. Dan kan onder indruk van het zgn. autonome (=onbewuste) zenuwstelsel een flauwval reactie optreden. Dit is een effect wat ook optreedt bij het 'gewone flauwvallen", maar waarbij de meestal ook optredende vertraging van de hartslag niet optreedt. Mensen die dit hebben voelen het vaak wel aankomen, raken kortdurend weg, komen weer bij als ze liggen en voelen zich daarna enige uren vervelend (beetje misselijk, zweterig, slapjes).Om dit vast te stellen is soms onderzoek nodig in een gespecialiseerd centrum. Het AMC in Amsterdam heeft hierin een reputatie

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy