// Zorg algemeen

Wat nu te doen (2)

heb het vermoeden dat sommige forum reacties aan de aandacht ontsnappen. Kan  ook zijn dat er even geen tijd is. Heel begrijpelijk. Onderstaande vraag staat nog open bij "wat te doen" 

Ik begrijp niet zo goed hoe die eventuele andere ritmestoornis zich verhoudt tot de hoge activiteit in 2 van de 4 longaders. Deze activiteit is namelijk gezien bij het EFO. Gezien de hoge activiteit zou je toch zeggen dat die haard de enige bron is van het ontstaan van mijn AF en wel de klassieke. Of kan die activiteit ook eerst een snel ritme ingang zetten? Of zijn er mogelijk twee bronnen van ontstaan, die regelmatige en de klassieke longader. Zoals gezegd in 80 procent van de gevallen eerst snel en regelmatig en daarna af. In de andere gevallen de klassieke, dus gelijk AF


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

  • L D avatar
    Een continu aanwezige, zeer snelle activiteit in de longaders (dat noemen we ectopisch) is de bron van boezemfibrilleren. Door de longaders elektrisch te scheiden van de boezem en de rest van het hart, door ablatie, zie je nog wel die hele snelle activieit in de longader, maar een normaal ritme in het hart.Vraag anders de cardioloog die deze behandeling bij u heeft uitgevoerd naar wat hij verder bedoelt.

    0
  • J H avatar
    Geachte heer ,Dank voor uw antwoord. Bij mij is het volgende gezien en gedaan:- EFO (onder narcose): (i) geen SVT opwekbaar, ook niet met isoprenaline. Onderzocht tbv eventueel een SVT die AF induceert, (ii) opvallend veel ectopische activiteit in RSPV en RIPV. - PVI ablatie mbv carto en lasso. Waarom treedt deze snelle activiteit in de longaders zelden op en had ik anders continu deze ritmestoornis? NB. Voor de volledigheid. Mijn eerste vraag en uw eerste antwoord staat onder forumvraag "Wat nu te doen" (19/7). Nav uw antwoord op de toen gestelde vraag stel ik u bovenstaande vraag. Beter was geweest vraag en antwoord in hetzelfde bericht te hebben.

    0
  • L D avatar
    Op grond van de informatie die nu vermeld wordt, is het meest waarschijnlijk dat de snelle activiteit in de longaders begint, zich aanvankelijk regelmatig door de boezem voortbeweegt, maar waarbij deze snelle activatie 'ontaardt' in boezemfibrilleren. Dezen snelle activiteit in de longaders treedt zelden op, anders zou u continu deze ritmestoornis hebben. Ik begrijp dan ook niet zo goed wat er bij u gezien is.We weten ook dat het soms iets anders is, namelijk een gewone ritmestoornis. Dit is in 5 minuten te onderzoeken en dus een kleine moeite om te doen tijdens uw volgende ingreep.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy