// Zorg algemeen

Wat moet je nog doen met atriumfibrilleren?

Schrok gisteren weer wakker met atriumfibrillatie. Ik zou naar het streekziekenhuis (Rijnstate, Arnhem) kunnen gaan. Dan schokken ze het weg, of ze hangen je aan een heel giftig infuus. Maar dan is het binnen enkele dagen terug. Dus maar niet gedaan. Heb wel extra flecaïnide en selokeen genomen. Maar ook niet teveel, merk dat mijn bloeddruk dan veels te veel zakt. Duizelig bij opstaan en ook die extra tabletjes nemen kan niet oneindig. Heb het ritme onder de 100 gekregen, dus het is te overleven. Ik ga gelukkig in september naar het MUMC voor mogelijk een hybride ablatie. Neem nu trouw mijn bloedverdunners om ongelukken te voorkomen. Ik neem geen alcohol, rook niet meer en neem geen koffie en Chinees eten. Ik weet het ook even niet meer. Heb 2 PVI ablaties gehad. De 2e heeft best lang geholpen, maar ik ben bang dat er meer aan de hand is.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Een hele vervelende situatie voor u.Het is helaas zo dat soms de PVI (dus via de lies aan de binnenkant van het hart behandelen) onvoldoende werkt. Er wordt veel onderzoek gedaan om dit te verbeteren.Bij de chirurgische hybride behandeling, meestal via een kijkoperatie, afleert de chirurg vanaf de buitenkant van uw hart, en controleert de cardioloog tegelijkertijd aan de binnenkant van het hart of de littekens echt goed zijn.Dit is een meer ingrijpende behandeling en u zult ook langer in het ziekenhuis moeten blijven, en ook wat meer last na afloop hebben. Hier staat tegenover dat de resultaten goed zijn.Overal bestaan uitzonderingen. Heel soms komt het boezemfibrilleren niet uit de linker boezem, maar uit een andere plek van het hart, zoals de rechter boezem. Dat heb ik in de afgelopen jaren 1 maal meegemaakt.Ik hoop van harte voor u dat de hybride behandeling gaat werken, veel sterkte.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy