// Zorg algemeen

Wat is uncommon atriumflutter gelardeerd met AVNRT aanval?

Heb ablatie gehad voor atriumflutter, bijna 3 maanden geleden? Toch weer aanval atriumflutter afgewisseld met atriumfibrilleren, heel naar gevoel, en tussendoor een aanval van AVNRT.? Ze noemden dat uncommon atriumflutter? Heeft U hier een uitleg over? Werd door electrische cardioversie beeindigd. Op dat moment wordt dat gezegd maar je bent nog half gaar, dus heb het niet begrepen. Zeker niet hoe een en ander behandeld kan worden. Is een hisablatie dan de laatste mogelijkheid. Dank voor uw antwoord.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Uncommon atriumflutter is geen bekend fenomeen. zal wel een atypische atriumflutter bedoeld hebben. Dat is een verzamelbegrip voor alle flutters, behalve de typische flutter. Een typische flutter komt veel voor en is meestal eenvoudig te behandelen in de rechter boezem. Atypische flutters zijn dus anders, kunnen in de linker boezem voorkomen, maar bijv ook in de rechter boezem, wer daar een litteken in is ontstaan, bijv nadat de chirurg een hartklep-operatie heeft gedaan, of wer de flutter het circuit van de typische flutter volgt maar dan in tegenovergestelde richting. Flutter is regelmatig, fibrilleren onregelmatig. Dat u ook nog een AVNRT zou hebben gehad, vind ik merkwaardig, want dan zou u 3 ritmestoornissen gehad hebben. Het is meer waarschijnlijk dat dat ook een atypische flutter was. Een flutter geleidt meestal met de halve frequentie door naar de hartkamer (boezem bijv 200/min, kamer 100/min). Dat kan soms 1:1 worden, waardoor de kamer ook 200/min gaat. Mogelijk is dat aangezien voor een AVNRT.Een atypische flutter is over het algemeen heel goed te behandelen. Een His-ablatie is dus zeker niet de volgende stap!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy