// Zorg algemeen

Wat is intensief sporten irt boezemfibrileren

Beste mensen,

Ik ben een 40 jarige man die aan duursport doet en helaas ook boezemfibrileren  heeft. Aan het boezemfibrileren word ik binnenkort middels een ablatie aan geholpen. Net zoals via jullie werd mij geadviseerd minder te sporten: maximaal 5 uur per week intensief en gevarieerd. Nu is mijn vraag wat intensief is.

In trainingen werk je veel met hartfrequentiezones die bepaalt worden met de formule van Karvonen  (zie internet). Is de definitie van intensief te herleiden uit de zones die Karvonen heeft gedefinieerd (hersteltraining, extensieve duurtraining, intensieve interval etc.). Of is dit een te specifieke sport vraag die ik eigenlijk moet stellen aan een sportarts of sportcardioloog? 

Ik ben benieuwd naar uw antwoord.

hartelijke dank


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • F S avatar
  De klachten die mensen ervaren bij boezemfibrilleren zijn heel divers. sommige mensen voelen er niets van en anderen kunnen zich er heel ziek bij voelen.De meest mensen die klachten ervaren beschrijven:- hartkloppingen, snel of onregelmatig bonzen van het hart- kortademigheid- duizeligheid, licht in het hoofd- druk, pijn of vervelend gevoel op de borst- eerder vermoeid bij inspanningWie herkent deze klachten en kan er meer over vertellen?

  0
 • G C avatar
  Wat voelt u juist bij dit boezemfibrilleren ? en sterkte

  0
 • J H avatar
  Ik denk dat idd van toegevoegde waarde zou zijn, omdat ik toch wel veel vragen zien die sport cq beweging gerelateerd zijn. En juist bij hartproblemen gaat het om een goede balans tussen sport en je hartproblemen. Bankzitten is niet goed maar elke maand een marathonlopen ook niet. Dank voor uw antwoord overigens

  0
 • L D avatar
  U heeft gelijk, Dit is echt een vraag die u moet stellen aan een sportarts. Het begrip 'intensief' is variabel en wordt bepaald door uw trainingsniveau, uw mogelijkheden en uw verleden.Dit valt buiten de expertise van een gewone cardioloog.Overigens realiseer ik me wel dat we wellicht een sportarts kunnen gebruiken als expert op Hartvolgers.

  0

Je moet Inloggen om te reageren