// Zorg algemeen

Wat als ik stop met Statines??

ik heb vreselijke spierpijn elke dag. Ik ben al met het vierde soort Statine bezig. Zonder Statines is mijn cholesterol 9,5 en LDL 7,9

ik heb in juli infarct gehad en meerder stents in twee kransslagaders.

Als ik het afbouw met Statines is de kans dan groot dat ik een infarct krijg? Ik wil zo niet meer verder dit is geen leven met zoveel pijn elke dag. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


7 REACTIES

 • E L avatar
  Na mijn hartoperatie in 2014 statines voorgeschreven gekregen. Na een aantal maanden vreselijke krampen in de kuiten en bloed plassen. Ik dacht eerst dat mijn nierstenen weer opspeelden, maar niets van dat alles. Op i-net nagezocht naar de samenwerking bloedverdunners en statines. Er staat bij sommige patiënten is er een wisselwerking en worden de nieren langzaamaan afgebroken.Subiet gestopt met die troep, mijn huisarts ingelicht en na 2 dagen geen kramp en bloed bij de urine meer. Sindsdien niets meer gebruikt en voel me een stuk fitter.

  0
 • S M avatar
  Hallo,Ik gebruik sinds drie maanden atorvastatine. Gisteren kwam ik op controle bij de longarts en nu bleek ik 7 kilo aan gekomen te zijn in 10 weken sinds hij mij voor het laatst had gezien. Ok, na de gebruikelijke commentaren, nee ik heb het er niet aan gegeten. Ik heb 5 jaar geleden een maagverkleining gekregen en heb 52 kilo achter mij weten te laten. het is er 4 jaar en ruim 6 maanden niet bijgekomen omdat het dagelijks werk was om dat op peil te houden. Ik ben me suf geschrokken dat is toch geen gezonde situatie. Er is 1 verandering atorvastatine, kan dit de oorzaak zijn?Mocht ik stoppen met dit middel verlies ik dit gewicht dan weer? Sportschool is geen optie met zuurstoftank en rolstoel.Het is mijn intentie om met een goed onderbouwd argument naar andere opties te gaan zoeken dan statines. ,

  0
 • F B avatar
  Ik kreeg ook na een lichte tia statines voorgeschreven ik heb ze een half jaar gebruikt leek wel een zombie mijn vrouw kende mij niet meer terug van een fitte sporter van 69 werd ik een oude vermoeide man met ontiegelijke spierpijn en depressief ik zat maar wezenloos op de bank en kwam tot niets mijn vrouw is gaan googelen op statines en je weet niet wat je tegenkomt wat een ellende ben meteen gestopt en voel mij weer prima er zijn heel veel verhelderende boeken geschreven over cholesterol en het gebruik van statines het is een en al commercie cholesterol is een van de bouwstenen van je lichaam en statines vernietigd dit allemaal nooit meer hrt is gif voor je lijf

  0
 • W F avatar
  Probeer anders eens een gesprek aan te gaan met een arts die open staat voor rode rijst gist tabletten, bij mij was de cholesterol vorig jaar ook sky high, maar bij de laatste controle een paar maanden geleden was alles keurig in orde. Het is o.a. te verkrijgen via de rode pilaren en heeft geen enkele bijwerking maar bracht in elk geval bij mij de cholesterol flink naar beneden. Had ook alle bijwerkingen van statines, nu nergens last meer van

  0
 • M E avatar
  pechvogeln die ook weer last heeft vd statines zoals meerderen met u.Alhoiewel veel cardiologen er nog steeds niets of niet veel over willen zeggen toch maar weer het volgende....Q10 100mgr slikken bij de statines kan een enorme verbetering geven. Ikzelf heb er veel baat bij gehad, bij een dosering van 100mgr s,morgens en 200mgr s,avonds was ik eindelijk van mijn spierpijn af en kan ik weer normaal lopen/sporten ed en is ook mijn stemming weer stukken verbeterd. Ik ken diverse mensen met hetzelfde probleem die er ook veel baat bij hebben. Cardiologen houden zich aan een protocol waarin dit niet staat en dat is jammer...maak het in ieder geval bespreekbaar en laat de patiënt zelf beslissen wat hij met wat hij ermee doet.m.

  0
 • R V avatar
  Statines!?!?! Pijnen en krampen.Ik ben nu 63 jr.Vanaf mijn 40ste heb ik statines geslikt ivm hoog LDL cholesterol Echter rond mijn vijftigste kwamen de problemen. Die waren dusdanig dat ik amper nog kon lopen van de pijn. Nachts kruipend naar het toilet om te plassen. Sporten(hardlopen) was er al lang niet meer bij. De benen en voeten deden zo ontzettend zeer, het was niet vol te houden. Werken was ook een drama. In overleg met de huisarts in 12 maanden tijd meerdere merken geprobeerd, de pijn/krampen bleven. Ik wilde zo niet meer verder door het leven.Ik heb toen na die 12 maanden (51 jr oud) besloten om compleet te stoppen met de statines. Na een week gestopt te zijn met de statines, ging het een stuk beter. Na drie weken voelde ik mij weer als nieuw. Vier weken later ben ik het hardlopen weer gaan opstarten. Een nieuw leven voor mij was begonnen, de zon scheen weer. Geen pijn/kramp. Tot mijn zestigste heb ik meerdere evenementen halve marathons en de 10km (hard)gelopen zonder ook maar enig pijntje. Op mijn zestigste tijdens het hardlopen (bij een hartslag van 125) kon ik ineens niet meer op snelheid komen alsof ik het einde van het gaspedaal had ingetrapt en er niets gebeurde. Erge druk op de borst op dat moment. Bij de normale hartslag totaal geen probleem meer. Het plaatsen van een stent (60 jr) was dan ook nodig. daarna weer gaan hartlopen in beperkte mate. Vorig jaar inmiddels 2 jr verder, wederom tijdens het sporten problemen (infarct). Een 2e stent geplaatst. Ondanks advies cardioloog om weer statines weer gaan slikken doe ik niet. Dan maar korter leven. Ik gebruik nu Ezetrol. Daar zitten geen statines in. De werking hiervan is minimaal, maar doet toch iets. Geeft geen pijnen(krampen).Het fijne is wel dat tijdens het sporten je eerder de problemen constateert door de hoge hartslag!! Dus dat je ook op tijd bent. Nu weer aan het sporten, echter niet zo intensief. Dit doe ik eigenlijk alleen maar om eerder het signaal te krijgen dat er iets niet goed is. Beiden ouders van mij rond 60 overleden door hartproblemen. Genetisch pakketje heb ik.

  0
 • H H avatar
  "pechvogel"Erg vervelend dat u zoveel pijn erv van het gebruik van statines, een veel voorkomende klacht, ook erg begrijpelijk dat u zich zorgen maakt over het evt. afbouwen van de statinetherapie gezien uw recente hartinfarct. Het vergt soms veel tijd om de juiste statine te vinden met het gewenste effect en een acceptabel bijwerkingenprofiel, afbouwen zou ik alleen doen in overleg met de arts die het u heeft voorgeschreven. Als alternatief zijn er ook cholesterol verlagende middelen beschikbaar die niet tot de groep statines behoren (oa. ezetimibe, fibraten) overlegt u hierover met uw arts, een aantal patienten rapporteert goede resultaten door het gebruik van rode rijst capsules. Binnen redelijk afzienbare tijd komt er een geheel nieuwe klasse medicijnen op de markt om het cholesterolgehalte te verlagen, de zogenaamde PCSK9 inhibitors, onderzoek laat zien dat deze middelen in staat zijn het cholesterol krachtig te remmen zonder de vervelende bijwerkingen van statines, helaas kan ik nog niet aangeven wer deze medicijnen daadwerkelijk beschikbaar komen, overleg ook hierover met uw cardioloog. Hopelijk lukt het om een therapie voor u te vinden zonder de vervelende bijwerkingen , sterkte en succes.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy