// Zorg algemeen

Warm weer met hoge luchtvochtigheid

Beste lezer,
Heeft iemand een verklaring voor dat het veel moeilijker is om fysiek in te spannen als de luchtvochtigheid hoog is. Heb bij gewoon warm weer ook meer last, maar bij broeierig weer is het nog net wat lastiger. Benauwdheid, druk die met een beetje pech pijn wordt in het borstgebied en een hoge, nadrukkelijk aanwezige hartslag bij beperkte inspanning. Het zijn uiteraard algemene klachten maar zijn ze een mogelijke aanwijzing wat er speelt in het hart? En is er iemand die het herkent en wellicht oplossingen heeft gevonden?
Alvast veel dank!

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J J avatar
    Hartelijk dank voor uw reactie – daar heb ik veel van geleerd! Ik las mijn vraag terug en realiseerde me dat ik inderdaad niet heel duidelijk was. Heb sinds 2007 IST, mislukte ablatie in 2008, maar die klachten zijn aardig onder controle. Sinds 2010 zijn daarvoor wat andere klachten in de plaats gekomen – benauwdheid, druk/pijn op de borst, af en toe duizelig bij beperkte inspanning. Had voorheen profijt van nitrospray, die ik nog had uit de IST periode. Die spray was waarschijnlijk niet voor deze klachten bedoeld, maar het hielp wel, alleen heb ik die spray niet meer. Ik zag eerder best tegen het warme weer op en maakte me wat zorgen, maar ik begrijp dat het voor elk mens wat lastiger is met warm weer, dus dat stelt me enorm gerust! Hartelijk dank voor de genome moeite!

    0
  • H P avatar
    Om te beginnen weet ik natuurlijk niet of u gezond bent of problemen met uw gezondheid heeft. Luchtvochtigheid heeft bij asthmatische patiënten bijvoorbeeld juist vaak een gunstig effect op het inspanningsvermogen. Bij forse lichamelijke inspanning vormt de combinatie van hitte én een hoge luchtvochtigheid een belasting voor het lichaam. Een belangrijke reden daarvoor is dat een hoge luchtvochtigheid op zich al het zweten en daardoor het afkoelen via de huid bemoeilijkt. Uw lichaam probeert bij inspanning bovendien voldoende bloed naar de spieren te geleiden, waarbij de bloedstroom naar de huid (eveneens om af te koelen) in het gedrang kan komen. Symptomen dat het fout dreigt te gaan zijn duizeligheid, kortademigheid, misselijkheid een snelle hartslag. Hitte kan door uitdroging en zoutverlies ook spierkrampen veroorzaken. Ik zou u aanraden over uw klacht van "benauwdheid, druk die met een beetje pech pijn wordt in het borstgebied" een arts te raadplegen. Dit kúnnen symptomen zijn van een hartprobleem, maar zonder verdere gegevens of onderzoek kan ik daarover geen uitspraak doen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren