// Zorg algemeen

Wanneer acceptatie LAF

Prima website, uitstekend initiatief van Cath.ziekenhuis Eindhoven.Compliment. Vraag: vrouw 78' gezond, fit, slank.geen enkele ziekte.geen medicijnen, alleen sintrom.verdraag geen hartmedicatie.zoals  betablokkers en verapamil. Concl. Brady cardi. 2013 pacemaker.DDD-r medtronic.bijwerkingen van verapamil en betabl. Bradycardieen tot 30/min, vandaar pacemaker.Heb paroxismale AF, eerst pill in the pocket,anders beeindigen met cardioversie.2009 boxlaesie atrae. 3 jaar vrij van af.2013 ablatieRVOT VES'enSuccesvol..dinsdag 21-7-2015 ablatie atrium flutter.succesvol verlopen. Toch 2 dagen later ATafgewisseld AF. kan, min of meer normaal.wel zeer frusterend. Cardiversie. Gelukt..VRAAG:acceptatie AF. WIL dat niet.verschil tussen aanval en gewoon sinusritme is een verschil tussen een gezonde fitte 50tiger en een vrouwtje van 90. Goed even afwachten, begrijp ik. Tijdens aanval hartslag eerst heel hoog, 170 , paniek., halve oxacepam. En dan tussen 90-130. Wat kan ik nog meer doen? Pillen?.?

vraag His ablatie: wanneer.mijn normale hartslag is een heerlijke 60,vroeger gewoon 48-55in rust.waarbij ik me prima voelde.

Hisablatie toch alleen bij hoge hartslag? Bovendien definitief, hartfalen ligt dan op de loer, plus de toekomstige verbeteringen bij hartproblemen die ongetwijfeld zullen komen. Hopelijk ben ik een beetje duidelijk. Graag antwoord wat te doen bij onderhavige gevallen. Dank en vriendelijke


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • A M avatar
  U bent heel duidelijk. Uw ziektegeschiedenis is echter te persoonlijk voor beantwoording op dit forum. Ik zou u dan ook adviseren eea nog eens goed met uw behandelaar door te spreken. Zonodig kunt u daarna altijd elders een 2e mening vragen.

  0
 • Dank U voor Uw snelle antwoord. Inderdaad pillen waarschijnlijk geen optie.heb ze allemaal geprobeerd; met alle bijwerkingen. Ook Cordarone met gevolg achildklierproblemen, oogproblemen,staar,depressie,vitiligo en algeheel niet goed voelen. Alles over, behalve vitiligo.zelf prevalin tegen hooikoorts veroorzaakt een AF aanval.bij 3of 4 keer jaarlijks een aanval mag ik 50mg tambocor gebruiken en 0,25 Mg nebilit. Cardioversie werkt eigenlijk alleen. Zijn er "PILMATIG" volgens U meer mogelijkheden?Hisablatie: vraag: ik begrijp dat zenuwen ableert van sinusknop naar hisbundeltak , zodat atriumfibrilleren, in mijn geval een aanval van atriumfibrilleren niet meer voelt. Wat doet weet ik niet, maar zoiets lees je op internet. Als je het atriumfibrilleren niet meer voelt en er dus geen eind aan komt via pillen of cardioversie dan is dat toch vragen om hartfalen of tenminste een snel verslijten van de hartspier? Want wat gebeurd er dan met het hart?Nu een pompkracht van 65, geen kranssl.ader problemen. Eigenlijk een volmaakt gezond hart behalve PAF.Ik denk overigens, waar U uitstekend Uw best voor doet, dat mensen zeer gebaat zijn bij de uitleg die U al geeft. Dat geeft veel meer rust en zelfs zal het helpen bij betere acceptatie van je kwalen. Ik dank U voor Uw tijd en aandacht. groet .

  0
 • L D avatar
  U geeft een fraai staccato overzicht van uw ziektegeschiedenis. Erg naar dat u er zo veel last van heeft. Uw vraag is een vraag die zeer frequent opduikt.U bent 78 jaar, heeft al meerdere ingrepen ondergaan voor de ritmestoornissen, en de medicijnen geven veel bijwerkingen. De natuurlijk is soms toch sterker dan de techniek. Bij u lijkt er sprake van een beeld van een te trage hartslag als het ritme goed is, en een te snelle hartslag bij fibrilleren. We noemen dat ook wel het brady-tachy-syndroom, en een pacemaker is dan vaak noodzakelijkEen His-ablatie wordt inderdaad gedaan bij hoge hartslagen en daar is bij u tijdens het boezemfibrilleren dan ook sprake van, omdat u de medicijnen niet verdraagt. U zult mogelijk op internet gelezen hebben over de risico's van hartfalen na His-ablatie. Dit moet echter in hoge mate gerelativeerd worden; het treedt namelijk voornamelijk op bij mensen waarbij het hart al niet goed functioneerde voor de His-ablatie. His-ablatie is in uw geval een geaccepteerde en veilige behandeling.Als het het AF zou accepteren dan zijn er twee mogelijkheden: 1. pillen, maar die verdraagt u niet, en er zijn geen andere beschikbaar, of 2. His-ablatie.Ik denk dat nog een ablatie om het AF tegen te gaan bij u niet tot een langere termijn succes zal leiden. Er bestaat ook een zwaarder medicijn, amiodarone, waarmee u een kans heb t op het behouden van het goede ritme. Dit medicijn kent meerdere, flinke bijwerkingen en ik zou u willen adviseren om dat eerst goed met uw cardioloog te bespreken.

  0

Je moet Inloggen om te reageren