// Zorg algemeen

wachtman device

Graag u advies.:-.Mijn cardioloog overweegt het plaatsen van een “Watchman device” omdat ik ondanks het gebruik van Xarelto toch een TIA heb gekregen. Ik heb last van Atrium fibrillleren . Ik heb voor het gebruik van Xarelto een hersen infarctje gekregen.Mijn vragen zijn.

1. Is dit geen symtoom bestrijding? Zou een ablatie om de atrium fibrilleren te bestrijden niet een betere optie zijn.

2.Is het plaatsen van een“Watchman device”
een veilige en succesvolle procedure.?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • w t avatar
    Bedankt voor uw promt en duidelijk antwoord

    0
  • L D avatar
    U stelt 2 hele terechte vragen. Een herseninfarct kan een groot probleem zijn en wil je zo goed mogelijk voorkomen.Vraag 1. Het ableren van boezemfibrilleren leidt, voor zover we nu weten, niet tot een afname van het risico op een heersen-infarct. Er wordt steeds wel onderzoek naar deze vraag gedaan. Op dit moment adviseren we dan ook aan de mensen die voor de ablatie bloedverdunners gebruikten, om dat na een ablatie ook te doen, ook als we weten dat procedure succesvol was. Kortom, ablatie gaat alleen over klachten.Vraag 2. Het plaatsen van een watchman-device is een zeer risico-arme procedure. Er kunnen wel bloeduitstortingen in de lies en een tamponade (bloed in hartzakje) bij ontstaan. Het lange termijn effect lijkt ook gunstig te zijn, zoals aangetoond bij een recente studie. Hoewel ik uw persoonlijke situatie niet op detail niveau ken, zou u wel tot de categorie mensen behoren die profiteren van een dergelijk ingreep. Voor een definitieve uitspraak hierover is meer gedetailleerde informatie noodzakelijk.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy