In een eerder bericht is positief gesproken over een “pill in the pocket”, ik neem aan dat dit meestal flecanoide is, te gebruiken door mensen die af en toe last hebben van BF. Ik heb flecanoide nu twee keer gebruikt, nadat ik een jaar geleden voor het eerst BFde. Mogelijk daarmee de aanvallen gecoupeerd. Ze duurden 1,5 -2 uur.
Ik slik nu een jaar braaf elke dag het antistollingsmiddel dabigatran, omdat ik, vanwege het feit dat ik vrouw ben en (sinds de eerste aanval van AF goed behandelde) hypertensie heb, en dat daarom volgens de desbetreffende score moet doen.
Het staat me steeds meer tegen om met de antistolling door te gaan omdat ik maar zo zelden AF heb. Volgens mij merk ik uitstekend in elk geval overdag wanneer ik zou atriumfibrilleren. Ik ben hier zeer alert op. Een van de drie keren dat ik fibrilleerde was 's nachts, kort na het inslapen. Hier werd ik wakker van.
Mijn vraag is: slik ik nu die dabigatran omdat verondersteld wordt in de richtlijn dat ik als patient (langdurig? na hoeveel tijd vormen zich stolsels?) atriumfibrilleren niet zou merken? Omdat er onderzoeken zijn dat (oudere) patienten dit niet door hebben?
Min idee zou zijn om dabigtran ook als “pill in the pocket” te nemen op het moment dat ik door heb dat ik weer boezemfibrilleer, het heeft immers na 2 uur al een anti stolling effect.
Mijn cardioloog wil hierover de discusie niet aangaan.
Graag uw mening, waarvoor dank.
6 REACTIES
Je moet Inloggen om te reageren
H V
R R
P P
m b
m b
L D