// Zorg algemeen

waarde pro bnp

goededag ik heb een vraag over de waarden van pro bnp mijn man heeft 715 en is 60 jaar hij heeft een matige pompfuntie overgehouden na een hartinfarct het gaat goed met hem loopt 10 km per dag en sport 3 keer in de week hij houd geen vocht vast en het is nu 5 maanden geleden kunnen deze waarden nog verbeteren


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    Of de NT-proBNP waarde bij uw man hoog is, is op alleen het getal niet te beoordelen: dat hangt af van eenheid (gram of mol) waarin hij uitgedrukt is. De waarde wordt bepaald door de bloeddruk die in de boezems van het hart heerst (normaal is die heel laag, bij hartfalen wordt die langzaam hoger). Deze boezembloeddruk verandert o.a. met de hoeveelheid vocht die in de bloedsomloop aanwezig is. Plastabletten doen de waarde dalen, verslechtering van het hartfalen doet de waarde stijgen. NT-proBNP is echter geen ideale waarde om de ernst van hartfalen vast te stellen. De klachten en symptomen zijn het belangrijkst en die komen niet altijd overeen met de NT-proBNP waarde in het bloed. De bepaling is voor een arts niet meer dan een (matig betrouwbaar) hulpmiddel.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy