// Zorg algemeen

vrouwen overgaand en boezemfibrileren

Ik lees op meerdere plaatsen dat boezemfibrileren bij vrouwen opvallend vaker voorkomt tijdens en na de overgang. Zijn er onderzoeken verricht naar de invloed van hormonen cq overgang en boezemfibrileren?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • F S avatar
  Een overactieve schildklier (dus een verhoogd gehalte aan schildklierhormoon in het bloed) kan een rol spelen bij het ontstaan van boezemfibrilleren. Dit is eenvoudig aan te tonen met een bloedprik.

  0
 • m v avatar
  Dank u voor uw antwoord. Ik kwam het wel tegen op internet dat het een van de oorzaken zou kunnen zijn van boezemfibrileren. Ik begrijp dat leeftijd ook een bepalende factor kan zijn in deze.Hoe zit het dan met een afwijkende schildklier en stress (hormoon)? Hoe is dit te bepalen? en wordt hier tijdens de adviezen voor een behandeling rekening mee gehouden?

  0
 • L D avatar
  Veranderingen van de hormonen invloed op het ontstaan van bepaalde ritmestoornissen, zoals overslagen.Bij boezemfibrilleren is dat niet bekend. Ik denk dat de belangrijkste factor leeftijd is, en daarmee dus de post-menopauzale fase. Er zijn geen studies waarin hormoon-behandeling leidt tot afname van boezemfibrilleren. Ik kan ook, vanuit de mechanismes die boezemfibrilleren veroorzaken, niet bedenken hoe hormonen dit kunnen beinvloeden.Hoge bloeddruk komt ook vakder bij vrouwen voor en is ook een hele belangrijke factor bij het krijgen van boezemfibrilleren.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy