// Zorg algemeen

Vragen over antistollingsmedicijnen na klepvervanging

Binnenkort moet ik een klepvervangende operatie ondergaan en ik ben HBV-drager. Waarschijnlijk zal er een mechanoklep geplaatst worden (ik krijg hier nog een gesprek over) waarna ik vitamine K-antagonisten voorgeschreven zal gaan krijgen. Zou u me kunnen vertellen of dit tot reactivering van HBV kan leiden?

Ook heb ik last van migraineaanvallen die enkel overgaan met Ibuprofen 600. Dat mag ik dan natuurlijk niet meer gebruiken ivm interactie maar triptanen hielpen bij mij niet. Zou hier nog een oplossing voor bestaan?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    Van aktivering van HBV door vitamine K antagonisten heb ik nog nooit gehoord. Omdat u HBV-drager bent kan bij de beslissing om voortaan gebonden te zijn aan het gebruik van vitamine-K-antagonisten wel uw (toekomstige) leverfunctie van belang zijn. Bespreekt u dit tevoren met uw internist-infectioloog. Tegen incidenteel ibuprofengebruik, zoals bij een migraine-aanval, bestaat geen bezwaar. Een langdurige combinatie van deze medicijnen met vitamine-K antagonisten is inderdaad wel af te raden, omdat ibuprofen in hogere doses (meer dan 1000 mg) ook een remmend effect op de stolselvorming heeft. Sterkte gewenst bij de aanstaande operatie.

    0

Je moet Inloggen om te reageren