// Zorg algemeen

vragen over albatie

Beste lezer,

In de afgelopen twee maanden ben ik vijf keer ik op de SEH terecht gekomen met een re-entry tachycardie. Sinds een maand slik ik dagelijks verapemil maar dit helpt helaas niet tegen de ‘aanvallen’. Ondertussen ben ik zelf wel klaar voor een ablatie en ik verwacht dat mijn cardioloog me hier een verwijzing voor zal geven. Nu heb ik de volgende vragen:
Wat is de procedure na verwijzing?
Met welke wachttijd kan ik ongeveer rekening houden?
Hoe lang duurt de ingreep en hoelang zou ik daarvoor in het ziekenhuis moeten blijven?
Welke termijn staat er voor het herstel? Na hoeveel tijd zou ik weer mogen sporten (tennissen)?
Is er een risico op blijvende vermoeidheidsklachten (of andere klachten)?
Welke instelling raadt u aan voor de ablatie?

Alvast dank voor het lezen en het beantwoorden van mijn vragen.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • L D avatar
    Ter aanvulling wil ik graag nog melden dat u tevoren ook op onze (ik werk in het Catharina ziekenhuis) poli wordt gezien, zodat we u goed kunnen informeren.De wachttijd voor deze ingreep in het Catharina ziekenhuis is ongeveer 8 weken. De behandeling van uw type ritmestoornis zelf duurt meestal niet meer dan 2 uur.Deze ritmestoornis komt veel voor en wordt vaak behandeld. Alle ablatie-centra hebben ruime ervaring met dit type behandeling.

    0
  • M V avatar
    Zodra uw cardioloog u aanmeld voor de ablatie gaat er een traject starten. Binnen ons ziekenhuis wil dat zeggen dat u besproken gaat worden, aangemeld en op de wachtlijst gezet. Dan krijgt u een brief thuis gestuurd dat u op de wachtlijst staat en later een telefoontje wer u zich mag melden en op welke afdeling en welke medicatie u wel en niet mag gebruiken voor de ingreep. De wachttijd weet ik zo niet , die varieert per ziekenhuis. Er zijn verschillende vormen van ablaties. Voor de er entry tachiecardie, meld zich over het algemeen in de ochtend of middag en na een opname gesprek in het ziekenhuis is het wachten tot u opgeroepen wordt voor de behandeling. Tijd varieert per ablatie, het is hoe makkelijk ze de verbinding uitgeschakeld krijgen. Van ongeveer 2 uur tot de hele ochtend. Het kan soms langer zijn. Daarna krijg u een drukverband in de lies, die over het algemeen na 2 tot 4 uur later verwijderd kan worden. De lies moet dan wel dicht zijn. Op de behandelkamer wordt deze dicht gedrukt zodat het bloeden stopt na ze de sheats(buisjes) in de lies verwijderd hebben. Na een uur rond gelopen te hebben zodra het verband eraf is moet de arts de lies controleren en de papieren voor ontslag uit het ziekenhuis in orde maken. Dan mag u met ontslag en komt na een aantal welek terug op de poli.Het advies om niet te sporten bedraagt 2 weken. Dat is vooral voor de lies. Het wisselt per behandeling hoe iemand zich daarna voelt. Meestal duurt het even voor de patiƫnt zich beter voelt, klachten van vermoeidheid zouden na herstel ook mogen verminderen. De ablatie kunt u in alle ziekenhuizen die daarvoor geschikt zijn laten plaats vinden. Bij het Catharina ziekenhuis worden deze meerdere keren per dag uit gevoerd.Hopelijk heb ik alle vragen kunnen beantwoorden, mochten er nog vragen zijn hoor ik het graag. Op het forum kunt u ook verhalen van andere patiƫnten lezen. Houdt daar wel rekening mee dat niet iedereen dezelfde ablatie heeft ondergaan. Heel veel succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy