// Zorg algemeen

Vragen nav ablatie / efo

Beste mensen,

Onlans heb ik een ablatie en efo ondergaan. In het verslag van de ingreep en het onderzoek lees ik enkele passages die ik niet begrijp. Kunt u ze uitleggen?

- 'VA blok tijdens ventriculaire pacing (cyclus lengte 400 msec).'

- 'Opvallend veel ectopische activiteit in RSPV en RIPV'

- PES atrium

- ' paroxysmaal medicamenteus refractair AF.' NB ik weet dat ik paroxysmaal AF heb maar dat medicamenteus refractair zegt me niets. 

Ik ben weer benieuwd naar uw antwoorden.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    ,Dit is professionele, medische taal, die bedoeld is om met weinig woorden veel informatie te delen tussen gespecialiseerde cardiologen. Dat is niet bedoeld om iets te verdoezelen.VA-block betekent dat er geen geleiding is van de kamer naar de boezem. Dat is volstrekt normaal.Met ectopische activiteit in RSPV en RIPV wordt bedoeld dat er veel overslagen ontstaan in de beide rechter longaders. Dat is bij iedereen met boezemfibrilleren.PES atrium zal duiden op de afkorting voor programmed electrical stimulation, wat betekent dat de dokter hartritmestoornissen heeft trachten op te wekken.Met medicamenteus refractor wordt bedoeld dat het boezemfibrilleren niet meer op pillen reageert.Ik leg het kort en bondig uit. Als ik verder zou gaan, dan moet ik je verwijzen naar de boeken die elektrofysiologen lezen; dat zou me velours schrijven opleveren.Als je meer vragen hebt, dan kun je ze aan je behandelaar stellen.Samengevat: alleen maar normale bevindingen, die we eigenlijk bij alle patienten met boezemfibrilleren en zo'n behandeling, zien.

    0

Je moet Inloggen om te reageren