// Zorg algemeen

vraagje

Nou hier ben ik weer hoor. Ik heb een paar vraagjes, alvast bedankt voor het antwoord.

In december is bij mij een hybride ablatie uitgevoerd voor hoge hartslag. Later bleek dit een onnodige operatie aangezien mijn hoge hartslag geen onaangepaste sinustachycardie was maar een sinustachycardie door mijn hypervnatilatie, angststoornis, ocd en ptst. Jammer dat de specialisten hier geen rekening mee gehouden hebben. Heb door de hybride een complicatie opgelopen een typische rechter atriale flutter (blijkbaar complicatie bij hybride, is mij niks over verteld). Verder een maand voor operatie een efo laten doen en ze konden niks vinden, dus die flutter was weldegelijk een complicatie en niet reeds aanwezig. Nu kun je al raden dat deze ablaties het psychisch nog zwaarder hebben gemaakt voor mij waardoor ik al enkele maanden opgenomen ben. Nu ben ik benieuwd of de (onnodige) hybride ablatie gevolgen kan hebben op langer termijn, ze hebben tenslotte toch onnodig aan mijn sinusknoop zitten prutsen, zonder dat de hartslag verlaagd is. En de vraag ook natuurlijk of de rechter flutter nog kan terugkomen aangezien deze in januari geableerd geweest is en een complicatie van de operatie was.

Verder mijn tweede en laatste vraag, ik ben gekend met chronische hyperventilatie, ik merk hierdoor soms een onregelmatige hartslag op. Wanneer ik het omron toestel van de cardioloog erbij neem, geeft ie inderdaad een onregelmatigheid aan maar gewoon sinusritme alleen dan met meer afstanden of vlakker opeen tussen. Volgens mijn carioloog is dit respiatoire ademhaling door hyperventilatie. Alleen heb ik niet het gevoel dat ik fout adem. Uit inspanningsproef is gebleken dat ik maar 75 procent inadem en 47 procent uit adem, volgens dokters een verschijnsel van een oppervlakkige ademhaling dus hyperventilatie.

Mijn twee grote vragen zijn dus: gevolgen van de hybride en flutter? En of die onregelmatige hartslag wel degelijk een gevolg kan zijn van verkeerde ademhaling of dit ook niet iets anders kan zijn? Heb er ook even een foto bij gevoegd, misschien dat het volgens jullie ook iets anders kan zijn, ik merk wel dat wanneer ik diep in en uitadem mijn hartslag terug stabiel wordt.

Alvast bedankt


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • H R avatar
  ,U kunt uw vraag beter als een nieuwe vraag stellen. Uw vraag komt (als antwoord op een andere vraag) niet per se weer in de meldingsbox van een cardioloog/verpleger.

  0
 • A K avatar
  Mijn man heeft 6 weken gekeden een hartinfarct gehad. Hij heeft nu steeds kast van de hik. Zou dit een bijwerking kunnen zijn vd medicijnen? Hij gebruiktGrepidCarbasalaatcalciumMonocedocardEplerenonMetoprololtartraatPeridoprilEzetrol enPraluent 1 x per 2 weken

  0
 • L D avatar
  Wat heb je veel achter de rug, zeg!Zo'n flutter kan ontstaan na de hybride ablatie die je hebt gehad. De ablatie van zo'n flutter is eenvoudig en in 98% in 1 keer succesvol. Dus, je kan er van uit gaan dat die niet meer terugkomt.Het sinusritme varieert met de ademhaling; dat is een bekend fenomeen. Het sinusritme is ook nooit strikt regelmatig, daar kan een flinke variatie in zitten. Zeker als je te oppervlakkig ademt, dan kan de sinusknoop daar op reageren. Op grond van wat je vertelt heb ik geen vermoeden dat de sinusknoop stuk is.Het plaatje dat je laat zien kan heel goed bij een normaal sinusritme horen.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy