// Zorg algemeen

Vraag over vergroot hart

Hallo,

Vorig jaar heb ik een thorax foto gehad en was de CTR 0,46. Dit jaar heb ik weer een foto gehad en was de CTR gestegen naar 0,54. Mijn cardioloog heeft hier niets over gezegd, per toeval was ik mijn medisch dossier aan het lezen en kwam ik erachter.

Is het zo onbelangrijk dat het niet de moeite waard is om dit te horen te krijgen van een cardioloog?

Groetjes,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • K M avatar
    Bedankt voor het antwoord. Ik ga overmorgen voor de check naar mijn cardioloog en krijg ook een echo, dan zullen we het goed kunnen zien en navragen. Groetjes,

    0
  • H P avatar
    De CTR is een maat voor de grootte van het hart, maar de maat is erg onnauwkeurig. O.a. de mate van inademing tijdens het maken van de thoraxfoto beïnvloedt sterk de CTR. Er zijn veel betere methodes, waaronder echocardiografie of MRI, om de hartgrootte te bepalen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy