// Zorg algemeen

vraag over mijn cholesterol

Ik heb een vraag over mijn cholesterol. Ik ben onder behandeling voor hartritmestoornissen. Daabrij wordt altijd ook mijn cholesterol gemeten. Nu wordt de ene keer door de ene arts gezegd dat mijn cholesterol te hoog is, terwijl de andere keer mijn cholesterol wel okee is. Ook wordt soms gezegd dat het erfelijk is. Ik heb hiervoor Simvastatine en Crestor in het verleden gehad, maar beide medicijnen werkten niet fijn, last van bijwerkingen, dus hier ben ik mee gestopt. Ik heb mijn waarden hieronder neergezet:Chol 6,6HDL 1,03LDL 3,9Triglyceriden 3,82Ik wordt niet nuchter gemeten.Nu vroeg ik mij af in hoeverre mijn cholesterol nu goed of verkeerd is. Ik heb ook veel discussies gelezen over cholesterol, dat de industrie de waarden heeft verlaagd in verband met hun medicijnenverkoop. Ik zie door de bomen het bos niet meer, en vraag me dus af of ik aan mijn waarden iets moet doen. Daarnaast heb ik over een aantal weken een ablatie, en vraag ik me af of ik voor de ablatie al aan medicatie voor de cholesterol zou moeten beginnen, of dat het beter is te wachten tot na de ablatie. Moet ik hiervoor dan bij de huisarts zijn of een andere specialist?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • C A avatar
    Lees het boek Cholesterol Mensonges et Propaganda van de Franse Cardioloog en Wetenschapper Dr De Lorgeril waar hij in tegenstelling tot de hier steeds aangehaalde Europese Richtlijn aangeeft dat hart en vaatziekten helemaal niets met cholesterol te maken heeft, er is ook een groep Cardioloog wereldwijd verenigd in THINCS, die dit aangeven.Mocht u de Franse taal niet machtig zijn, er is ook een boek van een Duitse Vaatchirurg: De Cholesterolleugen in het Nederlands

    0
  • L avatar
    Geachte mevrouw,Op grond van wat u vertelt, is het niet mogelijk deze vraag te beantwoorden. Wel kan ik in z'n algemeenheid zeggen dat het behandelen van cholesterolwaarden afhankelijk is van vele factoren.Dit zijn o.a. leeftijd, geslacht, gewicht, nierfunctie, bekend met hart en vaatziekten, roken, hoge bloeddruk, diabetes of reuma, voorkomen in de familie en bewegingspatroon.Al deze zaken kan uw huisarts bij u overzien. Hij berekent dan uw risico op hart- en vaatziekten aan de hand van risicotabellen, en geeft u een advies t.a.v. leefstijl, al dan niet in combinatie met medicatie. Het cholesterol zal dan wel nuchter gemeten moeten worden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren