// Zorg algemeen

Vraag over het Brugada Syndrome.

Geachte Dokter,

Nu heb ik laatst een Ajmaline test gehad en hier vertoonde ik na inspuiting van de Ajamline een Brugada patroon op het ECG. Nu is er in mijn familie letterlijk nog nooit vroege hartdood geweest of uberhaupt een hartdood. Als er bij mijn vader/moeder/zusje de test word gedaan en hij is bij hun negatief en zo ook het genetische DNA onderzoek negatief, dan is het toch vrij raar dat ik een erfelijke Brugada heb? Is er een mogelijkheid dat iets anders zo een patroon kan veroorzaken na Ajmaline inspuiting?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P v avatar
    Kennelijk is er in uw familie sprake van Brugada syndroom, ik neem tenminste aan dat uzelf geen klachten heeft gehad die bij Brugada syndroom kunnen passen. Bij het Brugada syndroom kunnen (bedreigende) hartritmestoornissen ontstaan als gevolg van een defect aan minuscule kanaaltjes in de hartcellen die ervoor zorgen dat het hart electrisch geprikkeld kan worden (natriumkanaaltjes). Bij Brugada syndroom zien we dan kenmerkende afwijkingen op het hartfilmpje (ECG). Soms zijn deze kenmerken niet aanwezig en dan kan de cardioloog besluiten om de functie van de natriumkanaaltjes te beinvloeden met een medicijn (zoals ajmaline). Hierbij kan dan in sommige gevallen het ECG veranderen waarmee de diagnose Brugada Syndroom kan worden vastgesteld. In sommige families wordt ook een erfelijke oorzaak vastgesteld. Maar dit is zeker niet bij iedereen het geval. Het goede nieuws is dat patienten die pas ECG afwijkingen vertonen na een medicijnen test een zeer gunstige prognose hebben. Zeker bij vrouwen is de kans op ernstige hartritmesstoornissen erg laag. Wel zal uw cardioloog u adviezen geven over medicijnen die beter vermeden kunnen worden en maatregelen die u dient te nemen bij koorts.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy