// Zorg algemeen

Vraag over geconstateerde "afwijkingen"

Na een sportkeuring ivm. het volgen van een sportopleiding bleek onze zoon een afwijkend ECG te hebben. Naar aanleiding hievan hebben er onderzoeken plaatsgevonden en zijn er een aantal "afwijkingen" geconstateerd. Vermoedens zijn er dat hij een beginstadium heeft van een hartspierziekte, echter dit kan (nog) niet bevestigd worden (De MRI scan kon geef uitsluitsel geven). Hij moet nu elk jaar voor onderzoeken/controle naar de cardioloog, waarschijnlijk kan volgend jaar wel bevestigd worden of hij een hartspierziekte heeft of niet. Van de cardioloog mag hij nu zijn sporten blijven beoefenen en zijn er geen risico's. Echter als ouder zijnde maak je je zorgen en ben ik beniewd naar jullie advies. Hij sport 6dagen per week, krachttraining en sport daarnaast nog op school/stage voor zijn opleiding.

Het volgende is nu geconstateerd; Extreem hartas, incompleet rechterbundeltakblok, paradoxale septumbeweging van het hart en een vergrote linker- en rechter hartkamer. 

Dank alvast voor jullie reactie!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    Geachte heer/mevrouw,Ik kan me heel goed voorstellen dat je je als ouder zorgen maakt als er bij een kind sprake is van "afwijkingen" aan het hart. De afwijkingen die u beschrijft kan ik echter vanaf hier onmogelijk plaatsen. Of er sprake is van een hartziekte is, hangt van verschillende zaken af zoals klachten, voorkomen in familie, afwijkingen bij onderzoeken zoals ECG, echo en MRI, etc. Dit gehele plaatje zal zijn cardioloog interpreteren en met u bespreken. Als u zich dan nog onzeker voelt, kunt u om een verwijzing vragen naar een cardioloog die veel van afwijkingen bij sporters weet. Deze zijn er o.a. in het Maxima Medisch Centrum en het UMC Utrecht.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy