// Zorg algemeen

Vraag over Communicatie en een vraag over een Reveal

Goedemiddag,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een vraag gesteld heb. Eigenlijk zijn het er vandaag 2. Helaas ben ik nog steeds niet van bepaalde zaken af. In het kort: ablatie avnrt gehad 2 jaar geleden. Blijf last houden van klachten en heb nu een reveal. Er is weer avnrt vastgesteld. Ik kan weer een ablatie ondergaan maar voorlopig zie ik hier vanaf omdat dat niet mijn altijd aanwezige klachten verklaard. Mijn klachten worden steeds erger maar ik word door mijn huidige cardioloog zoals ik helaas gewend ben niet echt gehoord. Op het moment zit ik in de fase: "jij bent nog zo jong (35)" en "je kan er 100 mee worden" en de “tussen de oren” kwam ook weer voorbij. Ik ben deze houding zo intens zat. Ik zak gemiddeld 3 keer per week spierwit door mijn benen met een bloeddruk van 180/110! Hartslag 55!?

 

Vraag 1: Ik zou graag eens van een andere cardioloog horen hoe ik het beste met zo’n houding kan omgaan. Wat zou het fijn zijn als ik eens gewoon mijn zorgen en mijn kijk op de zaak met iemand kan overleggen zonder de bovengenoemde vooroordelen.

 

Vraag 2: Wat registreert zo’n reveal precies (nauwkeurigheid)? Ik druk als ik bv weer een hele hoge bloeddruk heb en me helemaal akelig voel maar er wordt dan niets gezien. Vaak heb ik dan ook een normaal ritme voor mijn gevoel (is het dan wel een ritme probleem).

 

Ik hoop dat iemand iets met mijn vragen kan. Bedankt in ieder geval voor de moeite van het lezen.

 

Mvgr

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Soms kan het goed zijn Uw klachten eens met een andere specialist te bespreken. Overleg dit met Uw huisarts, eventueel kan hij U helpen. Ik kan hier nu slechts in het algemeen iets over zeggen, omdat ik niet al Uw gegevens ken.De vraag is wat de oorzaak van Uw klachten is, en of deze gevonden kan worden met een Reveal en een bloeddruk meter. Een Reveal registreert alleen Uw hartritme, en er zijn oneindig veel klachten waarbij het ritme normaal blijft. Het zelfde geldt een beetje voor de bloeddruk; een bloeddruk van 180/110 is inderdaad wat aan de hoge kant, maar als je je om welke reden dan ook niet goed voelt en je hier zorgen over maakt, zal de bloeddruk wel wat hoger worden. Deze relatie tussen oorzaak en gevolg is soms moeilijk te maken. Nog even mbt het ritme. De meest voorkomende klachten van het hartritme komen door overslagen (extrasystolen); omdat dit een normaal verschijnsel is en heel veel voorkomt, is dit op een Reveal vaak minder goed te zien. Dit zou misschien nog wel een deel van Uw klachten kunnen verklaren. Sterkte!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy