// Zorg algemeen

Vraag over brugada/ARVC en nu 6 maanden wachten tot volgende afspraak kan iemand adviseren?

Onlangs te horen gekregen dat ik een foute Ajmaline test had mijn ecg in rust is overigens normaal alleen tijdens de Ajmaline test zag je op de ECG afwijkingen ook vertoonde de MRI van het hart tekenen van ARVC, nu heb ik zelf al zeer lange tijd last van een trage hartslag in de slaap 38bpm en dat die af en toe op hol slaat 170bpm maar wel vanuit de sinusknoop ik heb een ILR en hier zijn nog geen kamerritmestoornisen op gesignaleerd afgelopen 8 maanden. Maar nu vroeg ik me af of dit niet een beetje te gek is dat ik pas over 6 maanden een volgende afspraak heb. In plaats van gelijk na de positieve Ajmaline test in het ziekenhuis blijven en zo snel mogelijk alle opties overwegen (ICD implantatie of iets dergelijks). Dit komt een beetje raar over op mij. Is dit de normale vorm van werken of moet ik toch een ander ziekenhuis gaan overwegen?

Met vriendelijk groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • A M avatar
  Kennelijk maakt uw cardioloog zich geen zorgen en is hij/zij van mening1: dat er geen gevaar is, en:2: dat een eerdere afspraak geen consequenties heeft voor uw behandelingIn dat geval heeft het geen zin u eerder op het spreekuur te laten komen. Heel belangrijk is dat u de volgende keer alle vragen die u hebt stelt, anders kan de cardioloog u niet genoeg geruststellen. Het helpt vaak om ze van tevoren op een briefje te schrijven, zodat je ze " in het vuur van de strijd" niet vergeet.

  0
 • L 6 avatar
  Ik wil graag even reageren om u een hart onder de riem te steken. Ik heb 4,5 jaar geleden de diagnose ARVC gekregen, ik voldeed aan de criteria. Daar is een heel traject van onderzoek en behandeling (ablaties) aan vooraf gegaan. Het genetisch onderzoek dat destijds is gestart loopt nog steeds. Ik hoop dat u op korte termijn met uw cardioloog uw vragen kunt bespreken en meer duidelijkheid krijgt in het eventuele behandeltraject. Ik begrijp uw zorgen maar hoop dat u het vertrouwen heeft dat de juiste actie ondernomen gaat worden. Het vraagt vaak het nodige geduld van de patiƫnt.Heel veel sterkte gewenst.

  0
 • T T avatar
  Nee de cardioloog zelf zei dat ik over 6 maanden weer een afspraak nodig was. Wat is de gebruikelijke procedure voor zoiets?

  0
 • A M avatar
  Ik begrijp uw ongerustheid goed. Echter, voor u overweegt naar een ander ziekenhuis over te stappen, adviseer ik even met uw cardioloog telefonisch te overleggen. Vaak worden afspraken door welwillende poli-assistentes, verpleegkundigen, pacemakertechnici ed gemaakt. Die zijn mogelijk niet altijd op de hoogte van de precieze medische context, waardoor de urgentie soms niet duidelijk is. Maar uw behandelaar zelf zal u zeker een heldere uitleg kunnen geven en u dan kunnen geruststellen, of u een eerdere afspraak geven.

  0

Je moet Inloggen om te reageren