// Zorg algemeen

vraag over AMIODARON

Goedemiddag

Ik gebruik momenteel Amiodaron 2x daags 200 mg  en 1x daags 120 mg Verapamil 2xdaags Eliquis 5 mg en dan  nog wat andere medicijnen.ik heb 2 x oparatie ondergaan in het AMC  een Mini maze en 1x abelatie,voor mij niet succesvol.

Ik heb de afgelopen jaren meer dan 40 Cardiovercie,s gehad , nu heb ik de laaste 4 maanden geen hartrime stoorenissen gehad.

Mijn vraag is hoelang kan ik doorgaan met de amiodaron,ik voel mij er niet prettig bij,soms slechtzien/duizelig,en niet buiten kunnen met zonlicht, en omdat de waarden van mijn schildklier bij de laatste bloed controle verhoogd  waren.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • F P avatar
    Een dokter ben ik niet maar ik heb wel ruime ervaring met Amiodaron; ik heb jarenlang 1x daags 200 mg geslikt. In 2012 hebben ze ontdekt dat mijn schildklier niet meer goed werkte en ben ik gestopt met dit medicijn en kreeg ik medicijnen voor mijn schildklier. Ook had ik in die tijd al regelmatig ritmestoornissen en daarop volgend de benodigde cardioversies. In de jaren na het stoppen daarna heb ik vaker cardioversies gehad en een 5-tal ablaties.Vorig jaar ben ik uiteindelijk, op advies van de cardioloog, toch maar weer begonnen met Amiodaron. En vanaf dat moment heb ik geen ritmestoornissen meer gehad!! Wel laat ik om de 9 weken mijn bloedprikken om te kijken hoe het met mijn schildklier is.Bijwerkingen van Amiodaron heb ik nooit echt gehad; ik droom alleen veel meer. Ook zit, wandel en luier ik gewoon altijd in de zon, zonder dat ik er enig nadeel van ondervindt. Maar bijwerkingen kunnen natuurlijk per persoon schelen.

    0
  • L D avatar
    Amiodaron is een krachtig middel, en kent ook flink wat bijwerkingen. Ik kan me uw vraag goed voorstellen.Echter, op afstand, en zonder de details van uw medische historie, te kennen, kan ik dat niet beantwoorden. Ik adviseer u om dat met uw behandelend cardioloog te doen. Mogelijk zijn er meer cardiologen betrokken bij uw behandeling. Ik adviseer dat dan te doen met de cardioloog-elektrofysioloog die de meeste ervaring heeft in ritmestoornissen, mini-MAZE en amiodaron. In het algemeen zou ik willen zeggen dat uw vraag realistisch is.

    0

Je moet Inloggen om te reageren