// Zorg algemeen

Vraag over Afib van Bergmans

Ondanks 20 cardioversies en 2 ablaties werd vastgesteld dat mijn boezemfibrillatie inmiddels ‘permanent’ is (betablocker en digoxine).Merkwaardig genoeg ervaar ik mijn huidige boezemfibrilleren als aanzienlijk minder belastend dan in de tijd dat ik noch op antiarrithmia was aangewezen en ik nog geen ablaties had ondergaan. Hoe zou dat kunnen. Hebben de ablaties dan toch enig effect gehad?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Het is een bekend fenomeen dat bij sommige mensen in de loop van de tijd het boezemfibrilleren steeds minder klachten veroorzaakt. In de beginfase wordt naar het behoud van het normale ritme gestreefd, dmv medicijnen of ablatie. Als dat niet lukt, dan wordt overgegaan op een andere "strategie", nl het minimaliseren van de kachten van het boezemfibrilleren. Dat is dan ook makkelijker omdat er een nieuwe stabiel situatie is (alleen maar boezemfibrilleren en niet meer afwisselend goed en verstoord ritme). Het is belangrijk om te weten dat grootschalig onderzoek heeft aangetoond dat beide strategieën even veilig zijn.Helaas weten we van te voren nooit hoe iemand zal reageren en hoe de behandeling zal uitpakken.Het is dus daarom fijn dat u nu nog maar zo weinig voelt van het boezemfibrilleren.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy