// Zorg algemeen

Vraag niet aangekomen?

Geachte dr. Was mijn vraag niet  innen gekomen?

5 jaar geleden kreeg ik voor het eerst een aanval van AF welke werd opgeheven middels een cardioversie. Omdat mijn broer op 50 jarige leeftijd is overleden aan een hartstilstand heeft mijn cardioloog 5 jaar geleden een CT scan perfusie gedaan. Hier bleek ik een calciumscore te hebben van 0. Geen enkel spoortje kalk te vinden en behalve een iets vergrote linker boezem geen afwijkingen. Vorig jaar is er nog een echo gemaakt van het hart waarbij ook geen bijzonderheden. Het hart had voldoende pompcapiciteit. 

Sinds kort kunnen patiënten in het ziekenhuis via internet het dossier inzien. Nu las ik tot verbazing dat er ook een keer angina pectoris is gezien op een ecg. Een half jaar geleden tijdens controle bezoek bijneemt cardioloog vertelde hij dat mijn kans op een infarct erg klein is gezien de calciumscore van voorheen en ik niet rookte. 

Vaak heb ik nu overslagen van het hart en last van de linker schouder/rug. Heb wel veel last van spanning. 

Denkt u gezien de uitslagen van de ct scan van 5 jaar geleden en de echo van vorig jaar dat er kans is dat er nu problemen zijn met bloedtoevoer/zuurstof van het hart.

mijn leeftijd is 57 jaar en gebruik tambocor 50 Mg, pradaxa 110 mg en fluvoxamine 150 mg.

hoop snel een reactie van u te krijgen.

Met vriendelijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Uw vraag gaat over de kans op problemen in de bloedvoorziening van het hart in uw specifieke geval.De kans op het krijgen van belangrijke kransslagadervernauwingen of het acuut afsluiten van zo een kransslagader (hartinfarct) wordt bepaald door zogenaamde risicofactoren. Risicofactoren zijn: roken, suikerziekte, hoge bloeddruk, 1e graads familieleden met kransslagaderproblemen voor het 65e levensjaar en verhoogd cholesterol. Hoe meer van deze factoren, hoe hoger het risico. Andersom: hoe minder van deze factoren, hoe lager het risico. Het risico is echter nooit nul. Als u geen van deze risicofactoren heeft en ook nog een calciumscore van nul, dan is uw risico dus laag (maar niet nul). Ik onderschrijf de mening van uw eigen cardioloog dus.Succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy