// Zorg algemeen

Vraag: Cholesterol en vraag: nodaalritme

Beste allen,

Ik heb een vraag: ben een veertiger, heb een pacemaker vanwege een mislukte ablatie. We zouden familiaire hyperlipidemie hebben, echter ik gebruik geen statines meer aangezien mijn behandelend artsen het niet nodig vinden. Mijn cholesterolwaardes waren als volgt: Een nagenoeg niet aanwezig (is het nooit geweest) HDL van 0.7, een LDL van 3.1, een totaal cholesterol van 4.5 en triglyceriden van 3.2 Daar zit m dan ook de crux. De ratio wordt vrij hoog door het zeer lage HDL. Enkel de triglyceriden is op zich staand iets te hoog. Er wordt mij geadviseerd geen medicatie te nemen. Ik zou graag uw mening vernemen, of u het advies bij deze waarden onderschrijft of toch medicatie zou adviseren en zo ja, in welke vorm. Mijn totaal cholesterol ging destijds bij simvastastine 20 mg naar 3.1. De overige waarden weet ik helaas niet meer.

Vraag 2 heeft te maken met nodaalritme. Door de ablaties is mijn sinusknoop in principe verwoest. Ik heb dus veel te maken met nodaalritme. Mij geheel pacemakerhankelijk maken dmv de AV knoop doorbranden is geen optie, daar ik 'pas' een veertiger ben en het risico op hartfalen niet aan wil gaan. Op dit moment gaat het redelijk goed op AAIR (met AMV sensor aan) i.c.m. een betablokker. Natuurlijk moet ik aantekenen dat het goed gaat, gezien mijn omstandigheden met dit nodaalritme te moeten leven. Welke hartmedicatie heeft eigenlijk de meeste invloed op een nodaalritme is mijn vraag? Enkel Verapamil heb ik geprobeerd, dat was geen succes.

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    U stelt hele specifieke vragen over uw individuele situatie.Om deze goed te kunnen beantwoorden heb ik meer medische informatie nodig, maar daarvoor is deze website niet bedoeld.Wel kan ik in algemene termen iets vertellen. Te hoog cholesterol wordt behandeld om risico's o hart- en vaatziekten te verlagen. Dat risico wordt ook bepaald door andere factoren, zoals hartziekten in de familie, roken, suikerziekte, overgewicht en hoge bloeddruk. Uw ratio ligt inderdaad in een grijs gebied, en dus de indicatie om te gaan behandelen wordt bepaald door andere factoren. Ik adviseer u om uw cardioloog of huisarts hier specifiek naar te vragen.Uw tweede vraag begrijp ik niet helemaal. U bedoelt waarschijnlijk een wat te snel functioneel ritme, dat sneller is dan het pacemaker ritme. Verapamil zal daar niet veel op doen. De keuze lijkt mij een beta-blokker omdat deze functionele ritmes het onderdrukken maar die gebruikt u al.Als het een heel groot probleem blijft is het soms ook mogelijk om met cryo-ablatie met meer veiligheid een dergelijke ritmestoornis te ableren.Ik hoop dat u hier wat aan heeft.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy