// Zorg algemeen

voedingsupplement

Beste meneer/mevrouw,Ik gebruik betablokkers tegen mijn boezemfibrilleren en ook bloedverdunners. Mijn leeftijd is 65, ik eet gevarieerd, beweeg redelijk veel en ben zeker niet te zwaar. Ben soms toch wel vermoeid, heb dan weinig energie. Mijn vraag is:Hoe nuttig/zinvol is het Supradyn Vitaal 50+ ( uitgekiende mix van allerlei vitamines en mineralen vlgs fabrikant, geen vitamine K ) te gebruiken. Indien u dat wilt kan ik u de doseringen van de verschillende bestanddelen mailen.Alvast dank voor uw antwoord.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Vitamines en mineralen (de belangrijkste bestanddelen van preparaten zoals supradyn 50+) zijn onmisbaar voor het lichaam om goed te kunnen functioneren. Mensen met een gezond en gebalanceerd voedingspatroon krijgen normaliter voldoende vitaminen en mineralen binnen. Voor die groep van mensen heeft een dergelijk supplement waarschijnlijk geen toegevoegde waarde (maar kwaad kan het ook niet).Voor mensen die onvoldoende vitaminen/mineralen binnen krijgen of een tekort aan deze stoffen hebben door welke oorzaak dan ook, heeft een aanvulling met een supplement mogelijk wel zin.Er loopt nog veel wetenschappelijk onderzoek naar het nut van vitaminesupplementen.Vorig jaar zijn 2 grote studies gepubliceerd: een naar het effect van multivitamines/mineralen ter voorkoming van hart- en vaatziekten en de tweede naar het effect ter voorkoming van hartinfarct, bij mensen die al eerder een hartinfarct hadden doorgemaakt. Beide studies toonden geen effect van de multivitamines/mineralen.Ik heb een aardig stuk op internet gevonden met de volgende link:http://www.gezondheidsnet.nl/vitamines-en-mineralen/zijn-vitaminesupplementen-zinloosHierin zitten ook links naar de vorig jaar gepubliceerde studies.Met de kennis van heden kun je je dus afvragen of het gebruik van multivitamines/mineralen in uw geval van toegevoegde waarde is, tenzij er sprake zou zijn van een meetbaar vitaminetekort. Het helpt in ieder geval niet tegen het boezemfibrilleren. Een gezonde leefstijl met veel beweging, gezond eten, niet roken etc. is belangrijker en effectiever.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy