// Zorg algemeen

Voeding en boezemfibrilleren

bestaat er een verband met wat je eet en boezemfibrilleren, ik heb vaak tijdens het eten en erna last van eerst een onregelmatige hartslag die dan soms overgaat in fibrilleren, dat fibrilleren duurt dan z,on 2uur en gaat dan vanzelf weer weg.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Deze vraag is al meerdere malen gesteld, en daarmee is hij dus des te relevanter.Ik denk dat er twee redenen zijn voor deze relatie.Bepaalde stoffen, zoals caffeine, alcohol en smaakzouten (fehcin) kunnen direct ritmestoornissen uitlokken bij mensen die daar gevoelig voor zijn.Ten tweede, boezemfibrilleren kent meerderee types. Neen veel voorkmend type is het 'vagaal boezemfibrilleren'. Typisch hierbij is dat het boezemfibrilleren ontstaat wer iemand in rust en tevreden is; dat zijn de momenten waarop de nervus vagus actief is (zoals na eten, in rust, lekker op de bank). U begrijpt, als het lichaam in rust is om het eten te verteren, dan is die vagus actief en daarmee is de kans dat vagaal boezemfibrilleren ontstaat aanwezig.Vooral duursporters (die door veel en monotoon trainen een hoge vagus-activiteit hebben) zijn voor deze vorm van boezemfibrilleren gevoelig. Ik ken dergelijke sporters, die dan juist gaan sporten om het boezemfibrilleren te laten stoppen (want dan daalt weer de activiteit van de vagus). Vaak werkt het medicijn flecainide overigens goed bij vagaal boezemfibrilleren

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy