// Zorg algemeen

Vocht vasthouden en ablatie

Afgelopen week heb ik een derde ablatie ondergaan, deze is goed gelukt. Nu vraag ik me echter af of er een verbrand zit tussen een ablatie en het vasthouden van vocht?

Ik ben namelijk in twee dagen tijd ruim twee kilo aangekomen, dit terwijl ik geen honger heb en dus ook vrij weinig eet in vergelijking met voor de ablatie. Ik voel me ook wat opgeblazen (met name in de buikregio). Ook plas ik veel minder.

Alvast bedankt!

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • - - avatar
  Wat grappig! Weer hebben we overeenkomsten (zoals de blauwe voeten). Ik heb inderdaad nog altijd problemen met platliggen; pijn en benauwdheid. Gelukkig wordt het nu al een stuk minder, vooral direct na de ablatie en de eerste dagen erna was het extreem. Dat had ik na m'n tweede sinusknoopmodificatie ook en ging gelukkig ook vanzelf weg, toen had ik dat vochtprobleem echter niet. Wat vervelend dat je nog altijd na 1,5 jaar met dit probleem kampt.

  0
 • H O avatar
  na mijn tweede ablatie (aan de sinusknoop) waarna ik een trage hartslag aan over gehouden heb, is mij hetzelfde gebeurt. Twee dagen na ablatie was ik 3 kilo zwaarder en ik had het idee, dat ik bij plat liggen verdrink van vocht in mijn lijf. Dat is naar een paar dagen minder geworden en kreeg ik een hele opgeblazen buik. Blijkbaar is het vocht afgezakt waardoor ik ook weer minder kortademig was. Voor mijn gevoel is het vocht steeds meer naar beneden gezakt en heb ik nu nog last van vocht vasthouden en weinig plassen (1,5 jaar na ablatie). Nu zit het vocht meer in de benen. Wat de oorzaak daarvan is, is ook bij mij niet bekend. Bij heel veel liggen met benen omhoog kan ik wel veel plassen en raak ik daardoor 1-1,5 kilo kwijt binnen kortste tijd, wat binnen een dag wel weer terug is, wer ik niet ga liggen.

  0
 • - - avatar
  Aan mijn medicatie is niets veranderd, ik slik enkel antistollong (Pradaxa). Maar in iedergeval bedankt voor de duidelijke uitleg. Ik neem aan dat ik dit overtollige vocht vanzelf wel weer kwijt raak ;)

  0
 • L D avatar
  Bij sommige ablaties wordt er soms wel 2 liter vocht toegediend. Bij veel vormen van ablatie gebruiken we koeling van de catheter-tip. Dat klinkt wat gek, maar het is wel belangrijk. Aan de tip van de katheter, waarmee we het weefsel opwarmen, wordt vloeistof gesproeid om te voorkomen dat het contactoppervlak tussen katheter en hart oververhit raakt. Verder wordt er ook vloeistof gebruikt om de verschillende buisjes open te houden.Dat zou een verklaring kunnen zijn. Als u ook minder plast, dan is het mogelijk ook iets anders. Zijn uw pillen veranderd?Een andere verklaring kun ik nu niet bedenken.

  0

Je moet Inloggen om te reageren