// Zorg algemeen

Vocht en VES

Goedendag,

Ik heb 3 jaar te maken met voelbare hartslagen. Ze zijn er vooral als ik verander van houding of spieren aanspan aan de linker kant van mijn bovenlichaam, vooral bij de buik. Dit zijn dan VES'sen.

Een ander fenomeen is dat bij mij met de pulsoximeter de saturatiewaarde op een puls-oximeter, zoals bij het slaaponderzoek van het ziekenhuis, varieert tussen 87 en 99, gemiddeld 94,5. Arteriepunctie tijdens en na fietstest levert SaO2 van over de 98%. Hiermee worden de lage saturatiewaarden met pulsoximetrie door longarts officieel bestempeld als onbetrouwbaar en wordt dus verder genegeerd.

Ik heb een goede saturatiemeter. Wat opvalt is dat bij mijzelf en bij mijn vader ook normaal-lage waarden af te lezen zijn (gezond, altijd rookvrij). Bij anderen normaal-hoge waarden. Vader en ik hebben vaak een opgezet gezicht en handen.

Het laatste jaar valt mij ook op dat er tijdens hartoverslagen, de rimpels in mijn vingers zijn gespronken; verticale lijnen. De handen worden bovenop dan ook rodig en er komt een fluittoon in het hoofd. Ook is er dan vaak spierpijn in de benen. Wanneer de VES'en weg zijn, zien de vingers normaal uit. 

Het viel mij op dat tijdens het hete weer van de afgelopen periode, en ik heel bewust 2 liter water per dag dronk, ik geen hartklachten had voor 4 dagen op rij, waar ik dat vroeger zeker wel zou hebben.

Kan een vochtgebrek ervoor zorgen dat je vreemde pulsoximeterwaarden krijgt en, bovenal, VES'sen worden uitgelokt door dit 'vochtgebrek'?

Denkt u verder nog aan iets hieromtrent?

Groet,

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • F t avatar
    heer ,Uiteraard hartelijk dank.Na 3 jaar zoeken heeft bij mij een geestelijk trauma vastgesteld. Dit betreft een misdiagnose in 2004. Zal behandeld worden met EMDR.Hou vol met deze site, veel mensen hebben er iets aan.Groet

    0
  • P V avatar
    Bijna iedereen heeft VES'sen, ook wel overslagen of extrasystolen genoemd; er is hier al vaak over geschreven.Er is geen relatie tussen overslagen en zuurstofsaturatie, hoeveel vochtinname, huidlijnen of fluittonen. De saturatie die met een pulsoximeter gemeten wordt is altijd maar een schatting, en vaak onbetrouwbaar; de echte zuurstofsaturatie dient in het (slagaderlijk) bloed gemeten te worden.Probeer Uw overslagen te accepteren, en zoek niet te veel naar allerlei relaties tussen symptomen!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy