// Zorg algemeen

Vitamine D

Klopt het dat er een oorzakelijk verband is tussen het gebruik van statines en het afnemen van de vitamine D spiegel in het bloed?

En stel dat je vanwege spierklachten door statines zou willen proberen of suppletie van vitamine D helpt, welke dosering kun je daarvoor gebruiken?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Uit de literatuur blijkt in ieder geval dat een laag vitamine D gehalte meer kans geeft op spierpijn/klachten bij het gebruik van statines. Of er een daadwerkelijk oorzakelijk verband is tussen statine gebruik en een lager vitamine D gehalte is niet duidelijk. Er zijn nog geen goede onderzoeken gedaan naar het nut van vitamine D supplementen bij het gebruik van statines. Deze gaan er wel aan komen.Mijn advies is om bij gebruik van statines en spierpijn/klachten te overleggen met je arts, soms kan een dosiaanpassing of een ander merk statine ook al helpen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy