// Zorg algemeen

Vit K antagonisten en hun effecten op andere factoren dan alleen stolling

Acenocoumarol  schakelt vit K uit. Schakelt het dan ook de andere nuttige functies uit van deze vitamine, zoals het gunstige effect op botten, kraakbeen, slagaders, enz?? Dit zijn toch ook essentiële functies!

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Door het gebruik van vitamine K antagonisten worden de vitamine K afhankelijke stollingsfactoren onwerkzaam gemaakt doordat ze niet meer aan calcium en celmembranen kunnen binden. Of dit ook zo werkt bij de andere functies van vitamine K is mij niet bekend, maar heb ik ook niet kunnen vinden. Gezien het vrijwel ontbreken van bijwerkingen (anders dan die het gevolg zijn van verhoogde bloedingsneiging) van vitamine K antagonisten in de cardiologische praktijk, denk ik dat vitamine K bij die andere functies ook anders werkt. Dus: geen zorgen over die bijwerkingen, maar niet in uw vingers snijden en met de hamer op uw duim slaan!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy