// Zorg algemeen

Vierslippige aortaklep (Quadricuspide aortaklep)

Hallo, Ik ben en ben 37. Vorige maand heb ik een herseninfarct gehad in de kleine hersenen links. Gelukkig nu een maand later gaat het met mijn linker kant weer 'goed' alleen nog een beetje fuckt up in mn hooft. Ik ben altijd gezond geweest en nooit klachten ergens van gehad. Ik heb verschillende onderzoeken gehad om te kijken waar het herseninfarct vandaan komt en met de slokdarmecho van mijn hart hebben ze geconstateerd dat ik een vierslippige aortaklep heb (Quadricuspide aortaklep). Dit is erg zeldzaam vertelde ze me en er is mij verteld dat dit niets met mijn herseninfarct heeft te maken en het toeval is dat ze het hebben gevonden. Ik moet over 5 jaar een afspraak maken om het na te laten kijken omdat het op later leeftijd misschien voor problemen zorg.

ik hem zelf natuurlijk ook gezocht naar informatie maar omdat het zo zeldzaam is vind ik er weinig over en veel enge dingen. Ik begrijp dat ik 75% kans heb op klachten rond de 50 of 60 jaar oud en veel mensen dan nieuwe hartkleppen nodig hebben. Ook heb ik wel een paar Engelse artikelen gevonden die een verband leggen tussen een herseninfarct een vierslippige aortaklep maar niet echt duidelijk allemaal. Ik ben dus eigenlijk op zoek naar waar ik informatie kan vinden en hoe ik kan merken dat er misschien iets mis aan het gaan is met mijn hart. Ik ben in behandeling in het Erasmus in Rotterdam en het zijn daar echt wel heel goede artsen alleen ze communiceren niet echt veel met de patiënt. telefonisch uitslag van mijn hart gekregen maar zit nu dus met veel vragen. 

Met vriendelijke groet

 

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    Een aangeboren quadricuspide aortaklep is erg zeldzaam. Over het algemeen hebben patiƫnten hiervan geen klachten en blijft het bij een toevalsbevinding. De meest voorkomende afwijking die deze kleppen kunnen gaan vertonen is vroegtijdige lekkage, zoals u zelf al opmerkt vaak rond het 60e jaar aan het licht komend. Een verband met het optreden van een herseninfarct is mij onbekend: dat is geen bekende complicatie bij deze aangeboren afwijking.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy