// Zorg algemeen

Vessen en fibrilleren

Graag zou ik u een vraag stellen.

Ik ben bekend met VESSEN vanuit de kamers. Mij is verteld dat je ze beter kunt hebben vanuit de boezems dan vanuit de kamers omdat deze niet te behandelen zijn en op den duur gevaarlijker zijn. Dat is vraag 1. Kunt u hier iets zinnigs over zeggen.

Tweede daaraan gerelateerde vraag is de volgende: De overslagen zijn overigens nu al een tijd weg, ook heel wonderlijk (ik ben in de overgang, en volgens mij hier nu doorheen, wil niet alles hieraan wijten, maar het hebben van overslagen wel....). overslagen komen dus vanuit de kamers. Sinds een week heb ik een paar keer gehad dat (meestal in rust of tijdens een 'draaiende beweging vanuit het middenrif') mijn hart even 'op hol' slaat. Ik word dan eng, raak in paniek, en zorg dan voor een soort 'contrabeweging', draaien de andere kant op, even flink hoesten, overeind springen etc. Dat helpt en het ritme is vervolgens weer normaal. Hartslag is dan gewoon rond de 70. Het vervelende is natuurlijk dat dit soort momentopnames haast niet te vangen zijn op een holter.

Ik vraag me nu af of dit ventrikelfibrilleren is, wat velen met mj hebben of dat dit fibrilleren is vanuit de kamers, dit omdat mijn overslagen ook vanuit de kamers komen, een minder gewenste situaties lijkt mij.

Is hier iets zinnigs over te zeggen? Ofwel is het hebben flutters of fibrilleren ook afkomstig vanuit de kamers omdat de overslagen ook vanuit de kamers komen, of is dat een conclusie die je zo niet mag trekken?

Graag hoor ik of de vragen duidelijk waren en of ik nog iets toe kan voegen.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • A V avatar
    Dat geeft gelukkig veel geruststelling. Mijn dank hiervoor.Ik ben uitgebreid onderzocht met een holter een week lang. Daarop waren de hele dag door overslagen te zien. Het 'riedeltje' achter elkaar dat ik soms krijg bij een rare beweging of heel soms zomaar uit het niets, is daar niet op gevangen. Inmiddels is het alweer 3 dagen rustig en is het niet meer gebeurd. Wel waren ineens vannacht, na maanden afwezigheid, mijn overslagen weer terug. Het is dan net of iemand een elastiekje om je hart legt en er even aan trekt, waardoor je een kleine trilling voelt, vergelijkbaar met een zenuwtrekje. Maar als je niet kan slapen en gaat liggen woelen is het terugkomen van de overslagen wellicht heel begrijpelijk.Waarom de overslagen komen? Geen idee. Wat ik wel weet is dat ik een vrouw in de overgang ben en dat het is begonnen na stoppen met de pil. Dat ik (zoals meerdere dames in mijn leeftijdscategorie) een zwaar overbelaste mantelzorger ben geweest en dat ik A. mijn rust moet pakken (zo niet dan komen de overslagen) en B. mijn mium moet gebruiken. Daarnaast gebruik ik sinds enkele maanden extra vitamine D druppels en bezoek ik de chiropracter die met groot plezier elke keer weer de overgangs wervel thoracaal/lumbaal kraakt. In deze maanden dat ik bovenstaande doe heb ik geen last gehad. Bijzonder vind ik het. Ik ben er vrijwel zeker van dat deze combi voor mij de juiste is. Ik maak mij geen zorgen gelukkig. Ben een aantal jaren geleden uitgebreid onderzocht tot aan een catheterisatie toe. De overslagen zijn naar en van de 'riedels' kan ik wel even in paniek raken, zeker als ze zomaar ineens 2 x achter elkaar komen, maar ik word elke ochtend blij weer wakker.Daarnaast zijn er vele sites zoals deze waar goede informatie uit te halen is en waar het fijn is om herkenbare verhalen te kunnen lezen.Bedankt voor uw antwoord.

    0
  • L D avatar
    Ik ben blij dat u bij ons terecht bent gekomen, zodat we u kunnen helpen om uw eerdere informatie naar waarde te schatten.Het is niet correct dat kamer-extra's slecehter zijn dan boezem-extra's.Dergelijke overslagen komen en gaan, en kunnen vaker maanden wegblijven, en dan weer terug komen. Waarom dat is weten we niet.U heeft zeker geen ventrikelfibrilleren, want dat leidt tot een hartstilstand. Nogmaals dat is iets van een totaal andere orde en heeft niets met kamer-overslagen te maken.Wat het ritme is bij draaien weet ik niet, maar maakt u zoich vooral geen zorgen. Een Holter zal toch wel het antwoord moeten geven.Op de website worden door heel veel mensen vragen gesteld over extrasystolen = overslagen. Als u daar naar zoekt, zult u heel vele informatie kunnen vinden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy