// Zorg algemeen

VES veroorzaakt door houding?

Hallo,

Een aantal jaren geleden (2011) kreeg ik - na een heel stressvolle periode - voor het eerst Vessen. Ik heb toen allerlei tests ondergaan, en alles was in orde, op die vessen zelf na dan. 

in de periode daarna kwamen en gingen ze. Soms had ik er 1 voelbare per week, soms 1 per maand en soms - vlak voor mijn menstruatie, of als er veel stress was - hele rissen achter elkaar. Dan voelde het alsof mijn hart een seconde of 5 aan één stuk trilde. Soms weken achterelkaar.

Sinds eergisteren zijn ze er - na maanden - weer. Bijna iedere minuut en ook meerdere achter elkaar. Ik pieker me suf waar ze dit keer door kunnen komen. Wat me opvalt is een combinatie van 2 dingen: vreselijke last van mijn wervels, tussenribspieren en borstbeen, als gevolg van een slechte en scheve houding (heupdysplasie), en het recente gebruik van aesculaforce voor spataderen. Kunnen deze twee (al dan niet los van elkaar) inderdaad ook vessen of overslagen triggeren? Vooral de spieren in mijn borstbeen lijken er echt mee samen te hangen...

NB: ik heb Leiden Factor V, dus ben alijd een beetje angstig als het gaat om vessen en mogelijke stolsels. Ik gebruik namelijk niet standaard bloedverdunners.

Hartelijke groet en vast dank voor het antwoord!

Geke

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • G K avatar
    Dag , Dank je wel voor je antwoord! Ik probeer er idd zo min mogelijk aandacht aan te besteden, maar het is knap vervelend en ik word er ook vrij nerveus van. Hopelijk verdwijnen ze snel weer. Ik krijg ze nu overigens vooral als ik actief bezig ben (fitness, fietsen, hardlopen). Heb altijd begrepen dat vessen geen enkel risico inhielden als je ze in rust had, maar dat je bij inspanning een beetje op moest letten. Klopt dat? Of maakt het geen verschil? Hoe dan ook: over een maand heb ik mijn reguliere APK weer, inclusief holter, scan en fietstest. Hopelijk dan alles weer okee.Hartelijke groet,

    0
  • L D avatar
    Overslagen zijn in uw geval geheel ongevaarlijk, ook als je een stollingsziekte hebt.In een bepaalde houding kun je ze beter voelen; klassiek is de linker zijligging.Piekeren over de oorzaak zal niet helpen. Iedereen heeft bij tijd en wijle overslagen en sommigen hebben de pech dat ze ze heel nadrukkelijk voelen. Een oorzaak is niet te geven, omdat het een normaal verschijnsel is. Wel kunnen bepaalde factoren zoals stress, alcohol en koffie de overslagen vaker laten voorkomen.Pijn kan dus de overslagen verergeren; uw medicijn niet.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy