// Zorg algemeen

V.E.S.

Hallo cardiologisch forum.Ik heb als persoon met VES nog een vraag over de Ventriculaire Extra Systolen. Wat ik zo meekrijg is dat men niet precies weet wat de oorzaak is van het ontstaan van deze extra slagen. Loopt hier nog verder onderzoek naar en/of zijn er al ontwikkelingen hierin? Of blijft het ontstaan vooralsnog een mysterie? Juist omdat ze zo hinderlijk zijn en onaangenaam aanvoelen (vooral als je er meerdere achter elkaar krijgt) is het lastig te geloven dat ze in principe onschuldig zijn. Het blijft uiteindelijk wel je hart.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Een VES, een te vroege hartslag uit de hartkamer, is een verschijnsel dat bij iedereen wel eens voorkomt. Het is eigenlijk daarmee een normaal verschijnsel. Alleen is het zo dat sommige mensen er heel veel hebben, of ze voelen. Het komt ook geregeld voor dat iemand heel veel overslagen heeft, maar ze niet voelt.Hoe ontstaat zo'n VES nou? Het hart heeft de eigenschap om uit zich zelf, spontaan, te kloppen. Dit gebeurt normaal gesproken door de sinusknoop, de "eigen pacemaker" van het hart; deze sinusknoop bepaalt normaal gesproken het hartritme. Maar, het hart heeft meerdere pacemakers, die echter normaal stil zijn, omdat de de sinusknoop de snelste is. Maar, onder sommige omstandigheden kunnen die secundaire pacemakers zich toch laten horen. Nu komen de meeste overslagen uit de rechter hartkamer, en nog wel uit een speciaal gebied, namelijk het gebied waar het bloed de rechter kamer verlaat; wij noemen dat de rechter kamer uitstroom baan. De verklaring hierbij is dat hier embryonale cellen zijn achtergebleven die een sterke pacemaker functie hebben.Het is dus geen mysterie, maar een normaal fenomeen. Het ongelukkige is dat je iets dat normaal is niet "beter kunt maken". Wat we wel vaak kunnen is met ablatie die plekjes uitschakelen. Wel moet je er dan ministens ongeveer 10.000 per dag hebben, want we kunnen die plekjes alleen vinden als de overslagen er zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy